Julpyssel

Härligt att det snart är första advent! Nu får man sätta upp alla fina stjärnor och pynta och pyssla inför julen. Fönsterna har putsas och all belysning är på plats. Nu återstår det att tillverka några fina julgrupper och får till det sista här hemma. I morgon är det dags att tända det första av de fyra ljusen...





Även några julkort har hunnits med. Kanske inte de bästa som jag har gjort i mitt liv men nu har jag i alla fall påbörjat årets tillverkning så jag får hoppas att inspirationen kommer igång ordentligt snart!







Planering

Tiden rullar på och här hemma händer det lite av varje. Det går inte speciellt fort framåt men vi försöker i alla fall att få lite gjort mellan arbete och vardagsbestyr. Igår hade vi en rörmockare här som kollade på hur vi ska lösa rörinstallationer och avloppsdragning i vår badrum. Det är dags för det ganska snart så nu är vi verkligen tvungna att bestämma oss för vilken badrumsinredning vi vill ha. Inte helt lätt eftersom man inte gör om ett badrum om man skulle ångra sig.

Vi ska ha en takdusch och vi har i dagsläget bestämt oss för den här som är av märket inr och kostar 8990 kr. Om du är intresserad finns det mer information om duschen här.



Vi är även inne på en duschvägg från Westerbergs (Clear 6/7) men utan aquaframe och i storleken 1400*800. Utbudet av duschlösningar av den här typen är begränsat eftersom dem flesta väljer att placera duschen i ett hörn. Jag tycker att det snyggaste är en duschvägg som enbart består av ett stort glasparti. Den här lösningen är dock ett bra alternativ! Stram design där man dessutom rent praktiskt vinner på de extra mindre glaspartierna på sidorna som minskar vattenstänk i badrummet.



Här är ytterligare några lösningar som vi har kikat på. Vi får se vilken av väggarna vi väljer till slut.





En av tre

Äntligen har en av tre beståmöbler byggts om för att passa in mellan balkarna i vårt sovrum. När jag letade möbler hit insåg jag snart att inga standardmöbler skulle passa in i utrymmet mellan balkarna. Vi valde mellan att platsbygga egna möbler eller att köpa möbler och bygga om dessa. Det blev det senare alternativet och så här ser det ut när den första beståmöblen kommit på plats, inga dörrar ännu men det kommer.



Lördagsmys

Det har blivit lite gjort här hemma idag. Vi startade dagen med att ta en runda till Luddwes för att reka bland all badrumsinredning som finns där. Efter besöket hade vi i alla fall kommit lite längre i vårt planerande av badrummet. Vi har svängt igen och förmodligen beslutat oss för att ha en vägghängd toalett fån Ifö som heter Sign Art och vill du se hur den ser ut så kan du titta här.

Jag har precis avslutat det första momentet av smörgåstårtan som C önskat sig till fars dag. Eftersom det blev lite röra över fixade jag även två smörgåsbakelser som vi snart ska mumsa i oss framför tv:n... Ha en riktigt trevlig helg!