Till husvagnen?


Kikade runt lite och hittade några saker som gärna får flytta in i vår husvagn! Gummimatta från nora.se, påslakanset, plasttallrik, bricka, handdukar, örngott och kuddfodral från H&M Home, plastmatta från ellos och tygprov fån Stoff och Stil.

Förutom detta kommer dekorplast att användas flitigt, vill börja nu! MEN först får det bli ett ryck här hemma det är ju trots all här vi bor... Återkommer när jag har något konkret att visa er från vårt hus, hoppas det blir snart! Ha en fortsatt toppendag, det är ju fredag:)!

Det närmar sig...




...semester och då ska vi komma hemifrån och ägna lite tid åt husvagnen som införskaffades i somras. När det gäller inredning och husvagnar så är det nog svårt att hitta ett objekt som har inredning som tilltalar mig. Nu är det ingen ny vagn som vi har köpt men det spelar ingen roll för inredningen i nya vagnar tilltalar inte heller... I alla fall har jag inte hittat någon ännu som gör det.

Det här blir ett spännande projekt att sätta tänderna i! Har tänkt att göra en budgetrenovering som gör stor skillnad viket gör det hela lite mer utmanade. På liten yta ska mycket smart och snygg förvaring rymmas och alla ytor som golv, tak och väggar ska få sig en make-over.

Bilderna hittade jag här och kommer från en gammal husvagn från 1978 som den amerikanske arkitekten Matthew Hofmann renoverade. Bilder som verkligen inspirerar. Jag vill skapa känslan av mitt hem i miniformat, de ni! Vi får väl se hur det går...

På väggen



Med ett ständigt sug efter att förnya kikade jag lite på fototapeter hos Photowall.se och hittade några coola tapeter i form av kartor med text. Kanske inget jag själv skulle välja att sätta på väggen här hemma men snygga tycker jag!

Favoriter


Kollage med bilder från ellos, något som du också gillar?

Soffmys


Kollage av mig med bilder lånade från Ilva.

Jag hittade några gobitar när jag kikade in på Ilvas hemsida. Det var länge sedan jag var i butiken men det kanske kan vara värt ett besök nästa gång vi åker till Mamlö...

Har inte varit här på någon dag nu för jag har haft så mycket annat i huvudet. Tror att T:s 2-årsdag fick mig att inse att tiden går väldans fort. Igår insåg jag tex att jag snart jobbat/ varit mammaledig i tio år. Nu börjar jag bli sugen på att plugga så vem vet kanske en kombination av studier och arbete blir verklighet om ett år...

Här hemma har allt gips kommit på plats i badrummet så nu väntar spackling och målning, kan det gå segare än vad det gör just nu? Jag antar att ni som jag börjar tröttna på att det aldrig händer något nytt. Vi ska fösöka göra ett ryck i helgen så får vi se vad som händer... Har du också något projekt där hemma som dragit ut på tiden?

Födelsedag


Idag är det kalas igen, för idag fyller min äldsta busunge två år, GARTTIS! Tänk va tiden går fort, ja det gör den verkligen! Det är inte bara som man säger. Usch jag blir lite sentemental när jag tänker på det... För två år sedan var jag nybliven mamma och visste inte riktigt hur det skulle påverka mitt liv. Idag vet jag och det är underbart, någonting som jag önskar att alla ska få uppleva. Jag vet att det är en förmån att ha två friska tjejer och jag ÄR tacksam för det!

Det blir bara roligare och roligare ju äldre dem blir, i alla fall än så länge;). T är väldigt tidig med att prata och känns ofta lite lillgammal typ som igår när jag frågade hur det gick när hon åt. Då svarade hon: det går utmärkt mamma! Eller som när hennes pappa sa nu dricker vi upp mjölken, skål på dig! "Nej pappa, glas heter det" svarade hon då:) Vart får barn allt i från?

Tog några bilder på glasstårtan som vi bjöd på när vi hade barnkalas i söndags. Eftersom födelsedagsbarnet älskar glass var valet av tårta givet. Kanske inte så lekfull men väldigt god. Nästa år tänkte jag vara lite mer kreativ och göra någon roligare tårta. Har ett år på mig att fundera ut något som kan passa...

När det gäller renovering så går det rättså trögt här hemma just nu. Hoppas att vi kan få lite gjort nu till helgen. Har så många projekt på gång och mycket som är nästan färdigt. Det som känns viktigas är i alla fall badrummet. Så fokus får ligga på att göra färdigt taket så att vi kan börja inreda... Sen får hallen göras färdig innan vi påbörjar nästa projekt som blir det andra barnrummet. Längre än så föröker jag att inte tänka idag, men vi har andra projekt efter det, jag lovar!

PJ


Ja tack! Jag gillar verkligen dessa PJ-lamporna från Box design. Priset gillas inte lika mycket;), är från 3 380 kr/st hos R.o.o.m. Om man nu bortser från priset och snedtaket hade jag gärna haft ett par såna här över min arbetsplats. Översta bilden är lånad härifrån den nedersta från Sköna hem.

Koll på menyn


Ingen dum idé med en griffeltavla i köket! I en barnfamilj krävs planering, även när det gället middagarna. Bilderna får inspirera mig inför kommande renovering av köket här hemma.

Bilderna är lånade från plaza intreör.

Skrivbord


Höj- och sänkbart lutat arbetsbord, ja tack! Här hittade jag en tjej som har just detta. Synd bara att jag ska ha mitt under snedtak, tveksamt om det skulle få plats. Jag som tycker om att stå upp i bland när jag pysslar, speciellt nu när jag ofta har M i bärsele.

Jag gillar även skrivbordet på den nedersta bilden. Förvaringen i väggen tycker jag också är smart då man som jag har en hel del prylar och papper som ska förvaras. Men jag hade kanske valt att ha lite mer av förvaringen stängd, det lätt ser rörigt ut annars. Bilden är lånad från Family living.

Det blev en lugn början på kvällen innehållande lite inspirationssökande till kommande projekt, nu åter till livet som tvåbarnsmamma:). Ha det gott!

Nytt barnrum?


Har suttit i soffan och pustat ut med det nya numret av Family Living och en kopp kaffe. Det är väääldigt lugnt här hemma eftersom båda tjejerna sover gott nu när kalaset är över. Det har varit supertrevligt även om det tar lite på krafterna... Kul att se T leka och ha så kul tillsammans med alla barnen, det värmer!

Om du har barn och vet med dig att dem tycker att deras rum känns allt för tråkigt så går det nu att tävla om ett nytt genom tidningen Family living. Köpte den för första gången idag och efter att ha bläddrat genom den lite snabbt får den helt klart godkänt!

Igår höll vi på lite i hallen på övervåningen. Taksättning och lite städning var det som hanns med. I badrummet har en gipsskiva kommit upp och en till ska på plats men det får bli under nästa vecka. I kväll gör vi ingenting vettigt. Kanske får bli en film och lite godis. Jag har haft en mysig helg, hur har du haft det i helgen?

Fixat!



Då pustar man ut framför idol och har fixat glasstårtorna och gjort färdigt alla inbjudningskorten. Visst är hon söt min älskade dotter!? Nu tar jag lite helg med gott samvete. Ha det gott allihopa!

Hektiskt!


Oj vart tog dagen vägen? Känns som om jag precis gick upp ur sängen men när jag kollar på klockan inser jag att det var många timmar sen. Här har slagits in paktet och som ni ser har även dymon jobbat då inbjudningskort till namngivningen tillverkas. Ska också hinna baka, städa, klippa gräset osv. En del av detta får dock vänta tills vi är två vuxna här hemma...

I helgen har vi planer på att få upp gips i taket ibadrummet samt spackla, slipa och måla... Har dock inga höga förhoppningar om att få mycket gjort eftersom vi ska ha kalas på söndag och en hel del annat att fixa med. Kommer säkert bli en rolig helg! T vill redan öppna sina paket:) Har du också något roligt på gång i helgen?

Tjuvkik


Idag kikade jag in på rumid.dk och hittade några bilder från det nya numret. Jag har aldrig köpt/ läst tidningen men kanske det får följa med ett nummer hem snart. Blev lite nyfiken eftersom det finns ett repotage om kreativa arbetsrum. Är i behov av inspiration så att jag kan planera färdigt hur det ska bli där uppe i hallen... Har du läst den och vad tyckte/ tycker du i så fall om den?

Ögongodis...



...fast på riktigt också, kan det bli bättre? Ni anar inte att jag letat lite inspiration till inför kalaset på söndag va? Säkert ruskigt pilligt att göra dessa godbitar men med ett enkelt innehåll av kaksmulor och Cream cheese. Det är bara fantasin som kan sätta gränserna i detta fallet. Jag kommer i alla fall göra egen hallonglass som sedan ska få bli tårta. T älskar verkligen glass! Vad mer som bjuds återstår att se... Vill ni se fler bilder på Cake pops så hittar ni dem här.

Bordslampa


Hemkommen efter en storhandling och med en kopp kaffe i handen tar jag mig en välförtjänt paus nu när M förhoppningsvis sover en liten stund. Kanske lyckas jag även idag få henne att sova själv en stund, hoppas! Har inte hänt många gånger under hennes snart fyra månader. Hon kan oftast bara somna i bärselen på dagarna vilket kan vara rätt mysigt men man blir lite begränsad då det är svårt att göra saker som kräver att man böjer sig. Så nu uppskattas det mycket att vara lite fri och inte ha 8 kg att bära runt på magen...

Skulle vilja ha en ny bordslampa i vardagsrummet och har tidigare kikat på den lampan som finns på den nedre bilden (från Rusta). Men så såg jag en av Lagerhaus höstnyheter näligen lampan på den första bilden... Undrar om den finns med andra färger på sladden? Någon som vet? Jag ska ta en kik på den i verkligheten när vi åker till mamma framöver så får vi se.

Nu är det slut på kaffet och därmed vilan... Ska se om jag kan påbörja mina inbjudningskort till namngivningen men först en sväng ner i tvättstugan. Hoppas att eran dag innehåller roligare saker än storhandling och tvättning!

Vardagsrummet


Det var länge sen jag uppdaterade med bilder från vårt vardagsrum och så här har vi det där för tillfället... Det blev mest bilder från TV-hörnan. Min favvolampa har fått flytta över till andra sidan rummet och lite nya blommor och annat har kommit upp.

För övrigt är det fullt upp med planering inför kalasen på söndag och tisdag. Ska också ta och knåpa ihop en hel radda inbjudningskort till namngivningsfesten för M... Ha en riktigt bra dag!

Höst!


Dagen har gått undan och det har varit full fart på mig och barnen här hemma! Jag har passat på att städa lite men så mycket mer än det och en massa lekande har jag inte hunnit med... Ni får några bilder från hallen som har fått lite höstiga färgklickar.

Idag var jag i väg en sväng med barnen till lekplatsen, då insåg jag verkligen att hösten är här, på riktigt! Visst är det skönt med frisk och härlig höstluft men lite tungt känns det när man har hela långa vintern framför sig. Mest för att det är sååå himlans mörkt och för att vi har haft allt för mycket snö här nere de senaste åren... Men, men det är faktiskt rätt mysigt också. För nu kan man unna sig att sitta och mysa under en filt med en varm kopp te och samtidigt höra sprakandet från brasan... Vad tycker du om hösten och vintern?

Lite nytt


Då har det gått ett par dag sedan jag var här... Idag har vi tillbringat större delen av dagen på barnkalas för A som fyller 2 år på tisdag. Det bjöds på supergod tågtårta och goda kakor, tack snälla! Nästnästa tisdag är det T:s tur så om en vecka blir det kalas här hemma. Måste nog börja planera lite inför detta snart. Tårta är roligt att baka, undrar om jag hinner?

Det har hunnit hända lite här hemma även om det gärna hade fått hända lite mer;). Jag har målat lite vitt i hallen på nerdervåningen eftersom vi tröttnat på tapeten som vi har haft där i några år nu. Har även piggat upp med lite färg och har ett par saket till som ska fixas så bilder kommer framöver...

I stället får ni ett par bilder från fönstret i köket. Fick ett ryck igår och planterade om blommor samt planterade några nya på nedervåningen. Saker flyttades runt och det här är en glimt av det hela.

Jag shoppade lite nya kläder till barnen i fredags så igår gjordes en rejäl rensning bland alla kläder och snart blir det att sälja av en del på Tradera. MÅSTE fixa ny klädförvaring till barnen snart! Blir galen då jag endast har en liten fjuttig byrå till båda. Har en plan för detta men tiden tycks inte räcka så jag får nog prioritera om lite snart.

Till badrummet har lampor inhandlats. Det ska upp åtta spots och elrör, pottor och reglar är på plats! Nu är det dags för gipssättning och efter det väntar spackling vävning och målning. Dörren ska också på plats och smyg till fönstret ska monteras. SEN är det dags för inredningen att flytta in... Har du också många projekt på gång där hemma?

Bygg ett bord


Ja jag blev allt lite sugen när jag hittade detta på ikeas blogg... Även om jag nog hade valt att måla. Bordsskivan kan man utforma lite som man vill men jag gillar benbockarna. Kanske är så här jag ska bygga min arbetsbänk till övervåningen? En sak är säkert ekbordet i vårt kök kommer inte att få stanna länge till! Om jag inte målar det förstås. Gillar bordet med sina två iläggsskivor men inte färgen då. Det blir till att fundera vidare, nya stolar behöver vi också och nya lampor och golvet på bilden, ja tack! Oj, låter som att det kan bli rätt dyrt!

Grafiskt på hyllan


Idag bjuder jag på några bilder från köket eller närmare bestämt hyllorna i köket. Ja det kan väl knappast ha undgått er att jag gillar svart, vitt och grafiska mönster? Jag gillar färklickar också men på hyllorna i köket är det dåligt med färg just nu...

Här hemma kämpar jag på med målningen men det går långsamt framåt... Bilder kommer jag lovar! Ha nu en riktigt bra dag!

Ny soffa


Ja eller nästan i alla fall... Bäddsoffan som är placerad i arbets-/gästrummet var tidigare vit, eller snarare vit med fläckar. Ingen bra kombo med barn, djur och vit soffa! Jag hade tidigare planer på att sy nytt överdrag till soffan i vardagsrummet men har insett att det tar för lång tid och har därför prioriterat om. Vi får köpa en ny foffa dit någon gång i stället. Men vad jag vill komma till är att jag har en massa svart möbeltyg liggandes och tog därför och sydde ett nytt överdrag till bäddsoffan i stället och det här är resultatet!

Målat


Då var det tisdag igen och allt är som vanligt... Sambon var sjuk och hemma från jobbet igår så det känns lite mer som måndag än tisdag för mig. Igår blev inte så mycket gjort förutom att jag passade på att måla lite medans båda barnen samt deras pappa låg och sov. Snacka om synkat! Jag har målat två omgångar och ska nu fixa till några småskavanker runt och under balkarna innan jag målar en sista gång. Sen blir det taksättning och listning (kanske dröjer, hoppas inte)...

Det var ett tag sedan jag målade senast och jag är väldig sugen på att måla resten av hallen och även hela nedervåningen men det blir lite svårt då min yngsta helst vill sitta i bärsele på magen hela tiden, helst när hon sover också... Till helgen blir det nog inte så mycket gjort för mig eftersom C förhoppningsvis är frisk och ska fixa med taket i badrummet. Kan ju hoppas på sovsynkade barn så kanske jag kan måla någon timme;) Ha en bra dag!

Väven på plats!


När jag ändå är på gång lägger jag upp några bilder på hallen också. Har nämligen vävat väggen med alla balkarna idag. Lite pilligt men det ska nog bli bra till slut! Nu återstår målning, montering av resterande taket och en del finlir såsom litstning... Sen är det dags för det roligaste, det som man hela tiden vill göra först men som alltid får vänta alldeles för länge... Hoppas att din dag har varit lika bra som min! Själv har jag fyllt år och firat med tårta:)

Status badrum


Inget tak fixat i helgen men jag passar ändå på att slänga in några bilder på hur det ser ut i badrummet... Nu har fogen på golvet torkat och mjukfogningen är avklarad. Vi har tvättat av väggarna ordentligt och resultatet ser ni här. Nästa steg blir att köpa matriel till taket. Vi måste hitta några spots som vi vill ha. Tanken är möbelspots som elekrikern rekomemderat. Då slipper man bygga in i lådor och priset är betydligt lägre än om man köper ledlampor... Hej svejs!

En liten, liten...


...lampa har kommit upp i det lilla fönstret i köket. Köpte den när jag var i Karlskrona förra veckan. Och på tal om köket här hemma har jag lite nya planer men mer får jag avslöja en annan dag för just nu gör jag allt jag kan för att fokusera på att övervåningen ska bli klar. Synd bara att sambon gått och blivit sjuk nu när vi skulle fixat taket i badrummet i helgen. Jag har dock hunnit med att slipa väggarna i hallen så nu väntar vävning och målning. Skulle gjort det ikväll men limmet var kasst så det bli till att handla nytt imorgon... Nej, nu blir det soffan och kanske en kall... Ha det bra!

En överaskning eller två...


Igår gick jag ut för att hämta posten och vad hittade jag då? Jo ett stort paket som fyllde HELA lådan!:) Det var till mig och kanske inte helt oväntat eftersom det är min dag imorgon och min släkt bor lite för långt bort för att titta förbi... Och nej, jag är inte alls nyfiken av mig och skyller i stället på min sambo som övertalade mig att öppna... en underbart fin höstjacka hittades, tusen tack!

Senare på kvällen försvann sambon och kom efter en stund med ett paket i handen. Vilket fusk! Två paket redan två dagar innan men nu är jag glad för jag har redan haft en del nytta av min fina surfplatta som han hade köpt till mig, du är för go, tack snälla!

Idag har tjejernas farmor och farfar varit på besök och vi har tagit det lugnt grillat och druckit gott vin. En underbar lördag helt enklet. Hoppas att din helg också varit bra så här långt!

Lite färg tack


Hemma igen efter dagislämning och vaccination av lilla M som redan hunnit blivit tre månader. Vart tar tiden vägen?! Det blev ingen mjukfogning av badrummet igår men förhoppningsvis idag istället. Vi har även beställt handfaten och förvaringsskåpet från Kvik. Var meningen att vi skulle gjort det för ett tag sedan men det har lixom inte blivit av. Nu får vi se om det blir något takfixande i badrummet i helgen, min sambo håller nämligen på att bli sjuk:( Om inte får väl jag se till att kvickna till så att jag kan måla lite eller nåt. Tänkte ta ett ryck med hallen på övervåningen snart så att jag kan få flytta ut mina saker och inreda min lilla vrå:) Nog om det.. Jag tröttnade på väggorden i hallen och gjorde en liten tavla i stället. Tänkte ta och liva upp hallen med någon färg och lite nya prylar snart, måste bara bestämma mig för hur jag vill ha det först... Så här ser det ut idag, lite väl svart-vitt och avskalat kanske? Vilken färg skulle du valt?

Ett nytt kök


Ja tack gärna men det här är bara T:s lilla kök där hon lagar mat till mig om dagarna. Igår fick jag pasta och majs och idag bjöd hon på hamburgare;). Verkligen superbra att ha barnköket på nedervåningen eftersom det är här vi är för det mesta.

Färdigfogat


Slänger in några bilder nu när golvet är fogat. Ska bara tvättas ett par gånger till sen är det klart förutom mjukfogen då... Eftersom fogen inte har torkat ännu kommer den ljusna något.

En överblick


Här får ni några bilder på hur vi har tänkt oss möbleringen av rummet. Kan ju vara lite svårt att hänga med när jag bara visar er en massa bilder på ett tomt rum med kaklade väggar och golv;) Det som inte finns med är förvaringen ovanför den vägghända toan. Där får bli en specialare eftersom det inte finns några skåp som passar. Vattencisternen till toan bygger 22 cm ut från väggen och i stället för en liten avlastning är tanken att ha ett skåp som bygger lika mycket och på så sätt få en vägg bakom toan. Kan vara bra att ha en förvaring för duschkräm och dyl. nära duschen.

Även duschväggen kommer att se anorlunda ut. Det är snyggt med en stor glasvägg men där fick det praktiska gå före. Nu slipper vi vatten som stänker ut och man stänger värmen inne vilket gör det skönare att duscha. Det blir en 140 cm bred och 80 cm djup lösning från INR med fasta sidor och två 70-dörrar fram.

På bilderna finns inte heller snedtaket ovanför badkaret med vilket har begränsat möjligheterna med olika planlösningar något.

Hoppas att ni hänger med lite bättre nu!

Då var de klart


Ja inte badrumet då men allt golv är nu på plats och vi är helnöjda! Tråkigt att det ska vara sånt trist väder, ingen höjdare att fota då... Imorgon blir det förhoppningsvis fogning av golvet samt mjukfogning. I helgen har vi planer på att fixa till taket. Lättast hade varit om vi hade gjort det först men nu får det bli så här. Vi kommer att sätta gips som ska spacklas, slipas, vävas och målas. Sen ska spots fällas in också. Hoppas att ni mår bättre än mig som snörvlar och hostar mest hela tiden!

Golvet på plats...


...nästan i alla fall bara mindre plattor som ska läggas där duschen ska vara. Väggarna har fogats med vit fog men mjukfog saknas ännu. Sedan ska golvet fogas och taket fixas innan inredningen kan flytta in. Härligt att det går framåt! Ännu härligare när det är helt färdigt! Tror du att det blir bra?

Partaj


Har pysslat lite nu på eftermiddagen och det blev ett slipskort till en kompis som ska firas ikväll. Fler bider hemifrån kommer, jag har några fler roliga saker som jag vill visa er...

En liten förändring...






Det blev en tur till Karlskrona med barnen idag och några nya inredningsprylar fick följa med mig hem. Tänkte visa er resultatet på lilla toan efter lite uppfräschning med bl.a. nya handdukar och matta... Kanske inte världens bästa bilder men jag kunde inte hålla mig...

En liten tur?







Sitter här och funderar på om jag ska ta och åka in till grannstaden imorgon. Är sååå otroligt sugen på att fixa här hemma och skulle behöva fylla på med några roliga prylar. Hittade bl.a. dessa nyheterna på Åhléns när jag kikade in på deras hemsida. Är du nyfiken på att se alla deras nyheter eller veta priset på dem jag visat? I så fall hittar dem här.