Söndagsfix

Idag tänkte jag att ni skulle få se kaoset i vårt blivande badrum. Dammigt och rörigt är det men ser man till det positiva så har vi i alla fall påbörjat projektet.

Dagen har förflutit i lugn takt och vi har hunnit med lite av varje. Till lunch blev det varmrökt dovhjortfilé som vi inhandlade när vi var på julmarknad igår kväll. Mycket gott blev det tillsammans med pottisgratäng med västerbottenost och vitlök!

Har även hunnit pyssla lite... Inte så ofta jag har tid med det längre men idag blev det några julkort gjorda som ni får se någon dag. Kanske lite tidigt med julpyssel men när tiden inte räcker till så får man börja i tid!

Om ni undrar varför jag inte visar några bilder från vårt sovrum så beror det på att vi ska måttanpassa möbler för att kunna fortsätta. Det blir till att ta tag i det någon helg framöver och jag lovar att visa er bilder på våra framsteg så fort det hänt något nytt! Hoppas att ni orkar vänta!

Här kommer i alla fall bilderna från badrummet. Det är så här det ser ut idag (hade hellre visat er ett färdigt badrum men det får ni allt vänta lite på).







Sista bilden är tagen när vi monteade in takfönster i rummet . Här var tidigare vårt sovrum tillsammans med en del av T:s rum.



Blivande badrum och barnrum.



Vårt sovrum när garderoberna är rivna. Idag är större delen av detta rummet avdelat och på väg att bli badrum.



Lite av varje

Tack alla ni som trots dåligt med uppdateringar kikar in hos mig! Det är fullt upp för mig just nu och jag har satsat på att umgås mycket med min lilla familj när jag har varit hemma. En stor omställning från att vara hemma varje dag till att börja jobba, samtidigt som man ska få tid över till att sköta hemmet och träffa nära och kära. Tur att jag har C som gör så mycket här hemma!

Gårdagen var toppen! Jobbade endast några timmar på natten för att sedan hem och sova lite. Resten av dagen var jag ledig och nu ska jag inte börja jobba föränn på måndag 13:00. Det blev en dag på stan med lunch och fika och dagen avslutades med fredagsmys i soffan tittandes på idol. Helt enkelt den bästa fredagen på väldigt länge!

Idag blir det lite renoverande här hemma men först besök hos några vänner så att T och A kan leka lite (och inte att förglömma så att vi vuxna får fika och prata mycket). Det är i det blivande badrummet som vi ska riva upp resten av golvet och sedan tömma på torv. När det är klart är det dags att börja fundera på rördragning och för att göra det krävs en helt färdig plan över hur badrummet slutligen ska se ut. Ska lägga ut några bilder på projektet så att ni får se vilken röra det är i rummet;)

Tänkte ta tag i uppdateringen av våra rum och utrymmen här hemma. Det är ju meningen att ni ska få se hela huset! Tvättstugan har jag ännu inte visat er så här kommer några bilder. Vi gjorde om här nere för två år sedan och det är riktigt skönt med en stor arbetsbänk och inte minst två tvättmaskiner. Även duschen flyttades och byggdes om för att ge de bästa förutsättningarna i rummet. Så här ser det ut idag.











Mysa

Då var man hemkommen från Karlskrona igen. Efter jobbet passade vi på att hälsa på hos T:s farmor och farfar. C kom och hämtade mig på jobbet och hemma hos hans föräldrar väntade god mat. Härligt att bli bortskämd i bland! Jag är fortfarande jättemätt!

Dagarna går så himla fort och inte tala om helgerna! Vi har påbörjat arbetet i det blivande badrummet nu. Hälften av golvet är nu uppbrutet och mellan balkarna ligger torven och väntar... Fy, det är verkligen hemskt när man måste ta bort gamal torv, inget annat dammar som den! Ser fram emot när den är borta! Som ni säkert förstår ger detta projekt inga spännande bilder, så det får vänta lite.

Nu är det dags att sätta sig till rätta i soffan en stund, läsa nya plaza och dricka en kopp varmt te.

Hallen: ett rent kaos

Nu har jag äntligen en stund över och vill därför visa er något nytt. Det är dock inte så mycket som har hänt här hemma eftersom jag har haft en galen vecka med mycket jobb och nya rutiner. Att vara borta från jobbet i över ett år märks om man säger så. Det är väldigt kul att vara tillbaka och jag känner mig verkligen välkommen, tack alla goa arbetskamrater!

Tänkte ta och visa er vår hall på övervåningen. Vänta er inga skönhetsbilder för här råder totalt kaos! Hallen är det sista vi kommer att renovera på här uppe. Nytt golv och tak ska på plats. Vi kommer även att riva garderoberna längst med snedtaket för att ge plats åt en lång arbetsbänk där jag kommer sy och pyssla (när jag nu ska få tid över till det). Bänkskivan/ arbetskivan kommer att börja i det gamla badrummet, där det nu står ett badkar, och kommer att sluta en bit innan tarppen. Alltså kommer väggen till badrummet också att försvinna. I den ena garderoben, (närmast trappen), kommer vi som det ser ut i dagsläget att bygga ett litet krypin till T. Jag har tänkt att ta bort väggen ut mot hallen men behålla väggen mot trappan och även mot min arbetsplats. I utrymmet vill jag ha en måtanpassad madrass och massor av mysiga kuddar. Även en tv ska få plats på den ena väggen. Det ska helt enkelt få bli lilltjejens krypin när hon vill läsa titta på tv eller bara mysa.

Åter till det som faktiskt är på gång just nu. Vi har tagit upp dörröppningen till det blivande badrummet och kommer så snart det bara är möjligt att sätta igen den provisoriska passagen från T:s rum. Här har ni några bilder så att ni har möjlighet att förstå vad jag menar. 









Här ser du garderoberna som ska bort, taket kommer att bli vitt och den rosa mattan ska bli skönt att slippa se! Rakt fram skymtas vårt sovrum.





Dörröppningen till nya badrummet är upptaget.



Här ser du den nya öppningen från andra hållet (från T:s rum). Det är här vi ska bygga färdigt väggen för att slutföra projekt barnrum.





Sista dagen

Över ett år har passerat sedan min senaste arbetsdag på jobbet men i morgon är det åter dags att inta kontoret och sätta sig in i allt som har hänt under det gångna året. Självklart är det med blandade känslor men jag ser fram emot att få lite nya rutiner, träffa mina kollegor och få släppa taget om hemmet och T för en stund. Inte för att jag inte har uppskattat att vara hemma med henne utan för att det nu är dags att återgå till arbetslivet och göra något annat. Nu är det C som tar över här hemma och det känns väldigt bra! Jag vet några som kommer ha det roligt under dagarna!:)

Vi passade på att köra några släp med skräp till tippen redan i fredags för att kunna ta en lugn lördag tillsammans med några vänner och det var väldig skönt! Visst hade vi hoppats på ett par miljoner på hästarna men det får bli en annan gång;). God mat blev det i alal fall! Varmrökt hjortfilé med potatisgratäng och grönsaker, mums!

Dagen till ära har vi planer på att öppna upp ett dörrhål till det blivande badrummet för att sedan kunna sätta i gen den nuvarande passagen från T:s rum. Kanske vi kan få hennes rum helt färdigt snart då? Det är min förhoppning i alla fall! Den här byrån fick sig lite vit färg förra helgen och ska stå i T:s rum. Nu återstår det bara att hitta några knoppar som passar...

Ha nu en riktigt bra dag och njut av den sista dagen på helgen!









Städning och några idéer

Övervåningen och källaren har röjts ur och städats rejält under de senaste dagarna. I bland undrar man vart alla saker kommer i från. Samtidigt är det väldigt kul att gå igenom gamla lådor med saker som man glömt bort att man har. Tyvärr så blir det en hel del annat tråkigt skräp och överblivet matriel när man renoverar och till helgen blir det några besök på återvinningen för att slänga det som vi hittat i våra gömmor här hemma.

Anledningen till att vi städar och röjer är att vårt blivande badrum fram tills nu fungerat som ett förråd för byggmatriel, överblivna möbler och annat som vi inte haft plats för. Rummet är snart tömt och även våra garderober under snedtaket i hallen samt pannrummet i källaren har städats ur. Ett steg närmre ett nytt badrum nu då...

Många badrumsidéer kommer och går här hemma just nu. Jag skrev om badkar här för några dagar sedan och vi har nu diskuterat och ritat lite på en planlösning för badrummet. Sambon tog tummstocken med sig upp och uppskattade hur stort badkar vi kan få in i badrummet. Ett dubbelbadkar kan vi glömma det får vi aldrig in i rummet! Kanske lika bra för det blir säkert snyggare med ett lite mindre. Förmodligen blir det ett fristående badkar med massage, kanske blir det detta som är ett Westerbergs Deep R 1800 Energy.



Ska jag vara helt ärlig tycker jag nog bättre om det här badkaret men det finns inte med massage och är förmodligen inte alls lika bekvämt. Badkaret är av märket Bathlife och finns att köpa på bygghemma.se



När det gäller duschen så ska vi inte ha den i ett hörn som förmodligen är den vanligaste lösningen. Vi ska i stället ha den på mitten av den ena långväggen i rummet. Jag vill behålla rymden i rummet och vill därför ha en vägg av glas. Om jag fick välja utan att tänka mer än på designen hade jag valt något i den här stilen. Den första väggen är av märket bathlife och den andra av märket Westerbegs, båda finns att köpa på bygghemma.se



Om man inte vill att det ska bli vatten i hela badrummet varje gång man duschar finns det här alternativet, fortfarande helt i glas med två dörrar. Mycket möljigt att det blir en sån här variant! Märket är Westerbergs och även denna kan man köpa hos bygghemma.se



Jag funderar vidare och ska på sikt försöka få i hop en ritning på badrummet så att ni lättare kan se hur vi har tänkt oss hur det ska bli.



Funderar mest...

Den här veckan har gått fort hittills och jag har mest ängnat dagarna åt att ta det lite lugnt och fundera vidare på det fortsatta projektet på övervåningen.

I tisdags åkte jag och T till Karlskrona för att shoppa, eller snarare jag eftersom T fick underhållning av farmor och farfar under tiden. Perfekt att shoppa när man har barnpassning tänkte jag. Superladdad intog jag stan i hopp om att hitta både det ena och det andra till mig själv och hemmet. Men inte då! Jag kom hem med ett par små krukor och några blommor. Jag får göra ett nytt tappert försök en annan dag och hoppas på bättre lycka då.

Igår kväll blev det god mat, en promenad och lite tv, sen var det redan dags att sova. Kanske vi har energi nog att få lite gjort i kväll?!

Några bilder från vårt sovrum tänkte jag bjuda på i alla fall. Nu är möbeln längst väggen med råspont på plats men jag fick pryda den med det som fanns till hans här hemma så länge. Dörrar ska sättas upp även på den låga delen längst bort, har inga i rätt storlek hemma så det får bli när det blir. Även några hyllor ramar och annat ligger och väntar på att komma på plats...













Badrumsfunderingar

Just nu är jag i planeringsstadiet när det gäller vårt badrumsprojekt. Jag letar inspiration och har gjort det till och från under en ganska lång tid nu. Badrum är någonting som jag aldrig tidigare har planerat och inrett. Det blir verkligen en utmaning att få till det från tanke till verklighet.

Nu försöker jag hitta ett bubblebadkar med ganska stam design och med plats för två. Det ska inte vara ett hörnbadkar och det första man kommer att se i rummet är just badkaret. Det får inte vara för stort eftersom det är lite trixigt att får in stora saker i rummet. Vilken mardröm att inte få in sitt nya badkar genom dörren!

Det är betydligt lättre att hitta ett vanligt badkar om man vill att det ska vara estetiskt tilltalande! Jag kanske ändrar mig med tiden och väljer ett sånt i stället?


Här är i alla fall ett badkar med bubbel som faktiskt ser både bekvämt och relativt snyggt ut. Det finns att köpa bl.a. på trettio.se och på drytrend.com


Ett badkar med plats för två, finns att köpa hos bl.a. bygghemma.se



Ett badkar med gott om plats för två men lite för stort för oss. Finns att köpa hos trygghandel.se och kostar 14295 kr.




Mycket snyggt badkar i gjutmarmor, dessvärre utan bubbel. Badkaret finns i vitt eller svart och går att köpa här, det kostar från 13000 kr.








Även det här är ett snyggt kar med bubbel men kanske lite trångt för två? Det finns att köpa bl a hos bygghemma.se




Ett fristående bubbelbadkar men kanske inte för två? Snyggt i alla fall och går också att köpa på bygghemma.se




Jag funderar vidare så får vi se vad jag (vi) beslutar mig (oss) för...

Rum under förvandling

Underbart med helg men varför försvinner helgerna så fort? Jag har trots detta faktum hunnit med lite av varje, en mix av nytta och nöje helt enkelt. Igår blev det en del gjort i rummet där vi sov tidigare. Vi har haft en bäddsoffa stående som fick flytta upp här så länge. Tänkte att jag skulle sy ett nytt överdrag till soffan när tiden räcker till. Jag har nämligen köpt ett grå-svart möbeltyg som jag tidigare tänkt att klä om soffan i vardagsrummet med men det får bli en ny här någon gång i stället...

Även ett skrivbord får en tillfällig plats i rummet innan min riktiga arbetsplats blivit klar. Arbetsplatsen kommer vi att bygga i det före detta badrummet samt en del av hallen. Det ska bli roligt att påbörja detta projekt som förmodligen kommer att pågå parallellt med vårt badrumsbygge. Oj, oj, oj,  jag inser att vi har mycket kvar att göra! Badrummet kommer att ta lång tid att få färdigt. Men äntligen får vi ett badrum enligt våra egna önskemål och med lite större golvyta än 3 kvm!

Tillbaka till det som händer här just nu nämligen inredandet av vårt tidigare sovrum eller som jag kallar det: sovrum 1. Jag har en idé som jag kanske kommer använda för att göra den långa väggen i rummet lite mer intressant. Idén kräver lite mer utveckling innan jag kan avslöja mer. Tänkte i alla fall visa er några bilder från rummet som det ser ut nu. Inredningen består mesta dels av saker som har blivit över här hemma. Jag kommer att fylla på med lite fler nya roliga detaljer efter hand. Som sagt lite tamt än så länge men det ska jag snart ändra på!














Fullt upp!

Då har man helgen framför sig, härligt! Det känns skönt att vi inte har några direkta planer men jag skulle tro att vi försöker få så mycket som möjligt gjort ändå. Nu börjar jag känna mig lite stressad eftersom jag hade tänkt att vi skulle vara klara med de tre sovrummen på övervåningen innan jag böjar jobba igen. Det är bara två veckor kvar av min mammaledighet sen är det C som tar över här hemma;) Kan nog bli tufft att hinna färdigt rummen på två veckor men vi kämpar vidare!

Röjning pågår och jag rensar och flyttar om saker eftersom vi äntligen har fått lite förvaring på övervåningen igen. Har dock insett att en del av våra möbler måste bort. Det får nog bli en annons på blocket ganska snart!

Här kommer några bilder från sovrummet som vi har övergett. Det enda som är på plats är lampan. Det här rummet får bli mitt tillfälliga arbetsrum innan vi är klara med hallen på övervåningen där jag senare kommer att hålla till när jag vill vara kreativ. Hur har vi kunnat stå ut i det här tråkiga rummet över ett år???









Lampan uppsatt men i övrigt är ingenting i sin ordning! Månag kassar och paket kvar att packa upp!



När vi sov i rummet såg det ut ungefär så här...