Åter till projektet...

Måndag igen och våran sista semestervecka tillsammans har börjat. I dag ska vi till skillnad från i går fortsätta med våra pojekt här hemma. I går tillbringade vi en del av dagen på barndop hos några goda vänner. Det var toppenväder ute och dopcermonin hölls hemma i deras trädgård. Hoppas att vi kan ha vår nästa namngivningsfest utomhus i våran trädgård! När vi kom hem så passade vi på att fortsätta njuta av det fina vädret. Det blev en helkväll med gräsklippning och annat trädgårdsarbete. Det känns i hela kroppen idag! Här får ni kika på några bilder från sovrummet, fönsterinklädningen har grundmålats en gång...









Fönster under omklädnad...

Nästa projekt i sovrummet är påbörjat! Nu är det fönsterna som ska käs in. Vi har beställt MDF och planhyvlat virke anpassat till fönsternas storlek som nu också har kommit på plats. Vi brukar alltid såga till allt själva men nu när man har en liten att ta hand om så är tiden för dyrbar... Tre hundra blev arbetskostnaden för 30 minuters arbete. Det får det allt vara värt eftersom det säkerligen hade tagit oss två timmar att göra;).  Spackling nummer två är avklarad. Nu ska det bara torka så att slipning och målning kan påbörjas. Håll utkik!









Lite knivigt var det allt!

Då var det slut på vilan efter nästan en vecka på Öland. Vi har haft det helt underbart men nu är det renovering för hela slanten! Dörren till sovrummet har kommit på plats efter lite modifikationer. Jag ska göra ett försök att förklara varför den ser ut som den gör... Vi valde att inte flytta väggen i det gamla badrummet, detta eftersom rummet intill ska bli nytt badrum och vi vill behålla rummet så stort som möjligt. I stället fick dörren in till vårt nya sovrum kapas i nederkant och ena hörnet. Dörrkarmen fick också byggas om och vi kommer att fixa till både dörren och karmen innan projektet är klart. På den översta bilden ser ni hur det ser ut just nu.












Jag ska bara...

När vi hade jobbat färdigt i sovrummet i går fick det bli en välförtjänt dusch. När jag kom ut från duschen fick jag för mig att jag skulle måla lite till... Har ju en hel del oavslutade målningsprojekt som jag gärna vill få färdig. Det fick bli ett sista lager färg på råsponten i hallen och även lite målning i källartrappen som inte blivit klart tidigare. Nu saknas det några krokar och lister i hallen sen är det klart. Ytterligaren en bock på min att-göra-lista, skönt!



Så får det bli!

Har funderat och funderat och äntligen tagit ett beslut, tror jag... I går kollade jag på massor av olika golv men hittade inte något som jag gillade till hundra procent. Jag lånade hem tre stycken och jämförde med det golvet som vi köpte förra året och som vi tänkt att lägga på hela övervåningen. Och så får det nog faktiskt bli. Jag tyckte att det var vårt valnötsgolv som gjorde sig bäst. Det ger liv till rummet och kommer göra sig bra tillsammans med mattan som jag ska köpa. Har man ett grått eller svart blir det så stelt och kallt och den känslan vill jag inte ha i mitt sovrum. För att ni ska få en bild av hur det kommer att se ut la jag ut några bitar av i ena hörnan av rummet och så här ser det ut. På bilden syns även min nya stol/ fotölj som inhandlades på Village förra veckan.






Nu har vi hunnit klä in balkarna längst med snedtaket. Jag har även akrylfogat alla skarvar mellan väggen och träet. Fler bilder kommer när vi målat lite...




Nej, nu måste jag bestämma mig!

Byggandet är i full gång igen. Min sambo klär in resten av balkanrna nu och jag försöker bestämma mig för vilket golv vi ska lägga in i sovrummet och hallen. Snacka om att jag är velig! Lineoliumgolv, gummigolv, enfärgat laminat, plankgolv, jag alternativen är många och den här gången verkar det vara svårare än vanligt att ta ett beslut.

Jag har letat efter ett mörkt enfärgat plankgolv med matt look men inte hittat något som jag gillar. Här är några andra varianter som jag kikat på. Nu ska jag ner till färgaffären för att se om det finns något där som kan passa.

Svart gummigolv från Checker stud.




Markland laminatgolv från Ikea 279 kr/kvm.


Marmoleum Bulletin Board 2202 från Forbo.



Borta bra men hemma bäst!?

Nu är det slut på vilan, barnpassningen och den underbara maten som man blir bortskämd med hos min mamma. Det har varit skönt att koppla bort renoveringen och alla vardagsbestyr för att samla nya krafter inför de kommande veckorna. Nu är det renovering som står på schemat!

Väl hemma insåg jag snabbt att bilen var som ett svart hål. Den ena efter den andra prylen bars ut och det tycktes aldrig ta slut på saker. Jag som inte tyckte att jag hade shoppat så mycket. Gäller nog att bli färdig på övervåningen snart så att prylarna kan få sin givna plats i stället för att stå och samla damm.

Jag lovar er att det kommer att hända mer här på bloggen nu när vi är tillbaka så kika gärna in igen!

En mysig gammal lada

Semester är verkligen livet! Tempot är ett helt annat, jag läser iredningstidningar pysslar och gör lite vad jag känner för. Förra veckan hade vi kräftskiva i en gammal lada. Verkligen mysigt så jag tänkte dela med mig lite...

















Köket

Här har du möjlighet att följa ett stort och spännande projekt som vi påbörjade våren 2006. Om vi hade vetat vilket jobb det skulle innebära att göra om ett uterum till ett kök hade vi förmodligen inte gjort det. I dag är vi väldigt stolta och glada över att vi lyckades ta oss i genom ett så stort projekt nästan helt själva. Vi lärde oss en hel del och sen dess hittar vi ständigt nya projekt som vi tar oss an. Det finns nog ingenting som skrämmer oss lägre.

I mitten av 90-talet förlängdes vårt hus med en tredjedel. På första våningen utgjordes denna utbyggnaden av ett oisolerat uterum som i dag blivit kök. På andra våningen utgjordes utbyggnaden av en stor inbyggd balkong som snart är ett färdigt sovrum med Walk in closet. Alltså har vi snart fått 45 kvm sörre boyta utan att behöva bygga ut, det är inte så dumt det! Kolla gärna in vårt andra stora pågående projekt när vi bygger om hela övervåningen!

Här kommer hyfsat färska bilder på hur vårt kök ser ut. Vi är väldigt nöjda med planeringen men efter drygt fyra år skulle vi vilja ändra vissa saker. Bland annat vill vi ha vita luckor med integreade handtag. Får dock vänta lite...



































Följande bilderna kommer från vårt köksprojekt. Här har vitvarorna kommit på plats.



Kaklet är uppsatt och ska fogas.





Den gamla dörren ut till uterummet är borta och ett större hål har sågats upp.



Kakelsättning påbörjad





Stommar och luckor är på plats, vitvaror saknas fortfarande.



Bänkskivan läggs på plats.



Här börjar köksstommarna komma på plats.



Skivsättningen av väggarna är klar.



Golvläggningen i sitt slutskede.



Trägolvet i ek skulle limmas och klickas i hop då golvärme las under. Ett rackarns projekt som tog en hel dag! Ingenting man vill göra om igen!



Golvärmeplattorna på plats. Vi valde att köpa färdiga spånskivor med spår som man fäller ner anpassade plåtar i som sprider värmem. Kostar lite extra men sparar mycket jobb och blir riktigt bra!





Den gamla ingången till uterummet.



Skivsättning på gång.





Isolering, isolering och åter isolering.







Taket är isolerat och plastat. Gavelväggen isoleras.



Fönsterna är på plats.



Utegipset börjar att komma på plats.





Gavelväggen reglas.











Skjutglaspartierna har tagits bort och nu ska delar av hålen muras igen.



Lite har hänt... Golvet är färdigisolerat, rördragningen är avklarad och råsponten är utlagd på golvet.



Här har isoleringen av rummet påbörjats. Under isoleringen i golvet sitter ett lager asfaboard.



Här är hälften av golvet borta och man ser nu krypgrunden under.



Projektet påbörjat, trallgolvet rivs bort.



En bild från krypgrunden under uterummet. Här ser man tralgolvet från undersidan.



Här är bildbeviset på hur uterummet såg ut innan det blev kök.















Några nya prylar

Jag lovade ytterligare några bilder på mina inköp från tidigare i veckan, här kommer de så håll tillgodo!

Formbar skål KG Design, 399 kr.



Kruka från Village, 139 kr.



Filt från Färg Form Sweden, 299 kr. Lampskärm från Himla, 239 kr.



Tekanna från Village, 179 kr.



Tidningsförvaring, Entré 199 kr.





Ett par små saker...

Semestern har börjat och dagarna fylls med lite av varje. I går blev det shopping på stan och en hel del prylar fick följa med mig hem. Vi köpte bland annat den här filten till T då hennes råkat bli kvar hemma. Även den voodooliknade dockan fick följa med. För övrigt blev det en hel del inredning till övervåningen som ni får se en annan dag.

Nu ska jag ta det lugnt en stund och det fortsatta shoppandet får vänta ett par dagar. I kväll är det kräftskiva som gäller och snart ska det bakas västerbottenpaj. Jag njuter av sommaren!









Kort i massor!

Jag minns inte när jag gjorde egna kort senast men nu har jag äntligen tagit mig i kragen och gjort några stycken. Det är verkligen avkoppling och något av det roligaste jag vet! Synd bara att tiden oftast inte räcker till... Här kommer några smakpov så håll till godo!













Sköt om er!



Strikt och stilrent när du jobbar?

För min del är det här skrivbordet inte aktuellt. Vi har precis införskaffat nya möbler till vårt arbetsrum så jag besparar min kära sambo ännu ett nytt inköp ;). Kanske kan passa hemma hos dig? Inte det mest praktiska då det saknar förvaring, men snyggt var det i alla fall! Påminner lite om en gammal skolbänk...



Skrivbordet finns att köpa hos Thehome.se och kostar 1495 kr.

Ljust i köket?

Om det nu blir ett nytt bord med stolar i köket ska jag banne mig köpa en roligare lampa än de två Ikealamporna som vi har i dag. Jag har bland annat kikat på den här från Normann Copenhagen. Det är ingen nyhet men en lampa som faller mig i smaken. Den finns i två olika utföranden och den vita även i två storlekar och kostar från 990 kr på Frapp.se.



Lampan är riktigt cool i metall också men lite väl dyr för mig. Storleken är 53 cm*32 cm och priset 6695 kr.



Resten av min kväll ska jag syselsätta mig med kreativt pyssel, som jag har längtat! Tiden räcker aldrig till men nu tar jag mig tid. Återkommer kanske med lite bilder... På återseende!

Lite shopping bidde det...

Igår var vi och hälsade på några kompisar i Karlskrona. Givetvis passade jag på att smita in en snabbis på Village för att handla en liten gåbortpresent... Hittade ett par saker till oss också:) Inga stora grejer men det bidde en klocka till arbetsrummet, ugglor till T:s rum, ljuslyktor till vardagsrummet och en klädhängare till hallen.





Ett nytt bord tack!

Jag hade bestämt mig för att vänta med att köpa nytt bord och nya stolar tills vi inte längre har några små barn här hemma. Problemet är att klädseln på våra stolar håller på att ge upp och ny klädsel till våra stolar kostar mellan två och tre tusen! Tidigare i livet hade jag lätt tagit mig an att sy ny klädsel. I dag inser jag att tiden inte räcker till...

Jag har sneglat lite på bord och stolar från Mio men det blev lite väl mycket pengar... Av en slump hittade jag en annan sida med möbler och sen dök ett liknande bord med 6 stolar upp till ett riktigt bra pris! Gissa om jag blev eld och lågor!?



Det övre vita bordet med tillhörande stolar finns att köpa hos The Home och det svartbetsade bordet och tillhörande stolar finns att köpa på Mio.

Bordet från The Home kostar tillsammans med sex stolar ynka 2995 kr + frakt på 650 kr. Storleken på bordet är: L 220, D 100 och H 70. Nackdelen är att det inte har någon iläggsskiva och att det är lite mindre djupt än Mios.

Bordet från Mio kostar utan stolar 4650 kr och med sex stolar 7590 kr.

Undrar om jag ska lägga runt 3000 kr på ny klädsel till våra gamla stolar eller om jag ska köpa ett nytt bord med stolar för några hundralappar extra? Vad tycker du?

Sovrum i plommonlila,svart och vitt?

Hej där! Snart är den efterlängtade semestern här och då vet jag av erfarenhet att det blir lite shoppande. Det gäller att var förberedd och tänka igenom vad man behöver, det mesta i alla fall;) Impulsshopping är ingenting som passar mig egentligen. Det är jättekul och tillfredsställande för stunden men brukar tyvärr allt för ofta innebära dåliga köp som jag ångrar. Trots detta blir det alltid något som följer med hem utan att det var planerat...

Jag har som vanligt många planer som jag vill genomföra men jag försöker koncentrera mig på vårt sovrum. Här är resultatet av lite surfande. Kan nog hända att ni hittar något av detta i vårt sovrum när det är klart...


Klädhängaren, ryamattorna, bokstäverna, steghyllan och bordslampan kan du köpa på ellos.se. Taklampan och pläden går att köpa på ikea. Tidningsförvaringen finns att köpa på frapp.se och finns även i andra färger. Den fina stolen kan du köpa på bolagret.se eller i någon av deras butiker. Slutligen kan du köpa den lila kudden hos scandinavianbrandsonline.com och den finns även i andra färger.

Njut lite av sommaren nu för det ska jag göra!

Tuggummin till tusen!

Förra veckan fick jag ett ryck och målade om en tuggummiautomat som jag köpte som liten. Tanken är att den ska få flytta in i T:s rum när det är dags. Den var fin från början också men passar inte riktigt in bland alla andra färger. Tänkte i stället hitta några färglada tuggummin att fylla den med.



Beställt och klart...

Nu är det gjort! Kunde inte vänta längre så nu är beställningen på den egenkomponerade väggtexten till vårt sovrum skickad. Hoppas att storleken blir bra! Är lite svårt att uppskatta hur stor texten blir i verkligheten när man bara vet höjden på den när man beställer...

Jag tänker hålla er lite på sträckbänken när det gäller textinnehållet, ni får se bilder när det är klart istället! Är du sugen på att göra en personlig text som ingen annan har, kolla här.

Passade även på att beställa lite saker till min dotters rum. Tänkte att dessa i svart skulle få pryda en av väggarna... Bäst att börja lära sig i tid;)







Målat var det här!

Hoppas att ni har haft en lika trevlig helg som jag! Det har inte blivit så mycket gjort här hemma men trevligt har jag haft det! Man måste roa sig med annat än renovering ibland.

I går blev det lite gjort ialla fall... Skruvhålen i balkarna spacklades igen, kvistarna lackades över, spacklet slipades, balkarna målades, råspontsväggen målades färdigt och snedtaket målades yttterligare. Ser väldigt vitt ut nu men det kommer att bli bra när möbler och inredning kommer på plats!













Ha det gott!


Lilla toan

Nu ska ni få följa med på ett projekt som vi slutförde för drygt ett år sedan. Tidigare saknades det toalett på den här våningen. Vi tog vår chans och byggde en liten i en del av det gamla köket. Häng med vet jag!

Här är färska bilder på vår söta lilla toalett.

















Det mesta grundjobbet är klart och möblerna är så gott som på plats. Toaletten är av märket Hafa och inköpt på Bauhaus. Skåp, luckor, stenskiva, handfat och blandare är inköpt på Kvik.



Taket består av vitmålad smålandspanel med infällda spots och en paxfläkt. Då rummet är väldigt litet valde vi att sänka takhöjden för en mysigare känsla. En inspektionslucka för elementrör till andra våningen var ett måste. Inte så snyggt men ingenting man tänker på speciellt ofta.







Golvet börjar komma på plats. Plattorna inköpta på Cheapy.



Kakling av väggar påbörjad.





Tätskikt på gång...



Golvspån är på plats.



Golvet öppnas upp för att möjliggöra rördragningen.





Mycket på gång, det tidigare dörrhålet in till det gamla köket är borta och nu finns i stället en större passage. Toalettens väggar är uppreglade. Kaminen i väntan på att installeras.



Köket rivet och projektet påbörjat:)



Så här såg hela rummet ut från början. Toaletten är byggd på den högra sidan, alltså ungefär från diskmaskinen till väggen.