Barnsliga tyger

Jag gillar verkligen de här barntygerna med sjärnor på från Sandbergs kollektion! Det är ju inga nyheter precis men tyger som tilltalar mig. Du kan köpa dem här, synd bara att priset är knappa femhundringen per meter! Tyget skulle passa finfint till T som är heltokig i stjärnor! Så fort hon får syn på en sjärna någonstans så är hon fast! Gissa om hon blev ledsen när julen med alla dess stjärnor slängdes ut?

Nu är det dags för mig att ta rollern och gå en trappa upp. Jag håller på att måla bänkskivan till T:s kök som förhoppningsvis ska blir klart inom en snar framtid. Håll utkik så får ni se bilder på hur projektektet utvecklas!

















Härliga tyger!

I förrgår möttes jag av Stoff & Stils nya katalog när jag kikade i postlådan. Jag letar lite nya tyger som kan pigga upp lite i vinterrusket. Kanske kan bli några nya kuddar eller något annat skoja att piffa til det med här hemma.

Att sy är verkligen roligt! Förra året beställde jag massor av tyger för att sy barnkläder, några blev det men sedan blev tid en bristvara och de flesta tygerna såldes på Tradera... Bättre lycka den här gången, eller?Här är några nyheter från Stoff & Stils nya katalog...








På gång...

Jag laddar inför helgens projekt med badrums- och barnrumsrenovering. Tänkte att jag skulle spackla, slipa och måla den långa väggen i T:s rum som tidigare delvis fungerat som genomgång till de övriga rummen på övervåningen. Det känns skönt att det kanske kan bli lite gjort även för min del eftersom farmor planerat att hälsa på och vara barnvakt här i morgon. Inte så ofta som man kan jobba båda två nuförtiden, men visst är det roligt att leka med barn också!

Några bilder på det kala och halvfärdiga barnrummet kommer här. Jag kollar inredning och textilier som kan passa och hoppas verkligen att jag snart får möjlighet att visa er roligare bilder med det färdiga resultatet!







Från olika vinklar...

För ett par år seadn fick jag en idé och tillverkade ett vardagsrumsbord i MDF som jag vitmålade och lackade. Bordet har vi fortfarande kvar och består av ett långt, lägre bord med avlastning undertill. Över det långa bordet finns ett högre kvadratiskt bord som går att flytta över det långa bordet. Om man vill äta framför TV:n är det lilla bordet perfekt!

Jag fick frågan här på bloggen att visa fler bilder på bordet och visst kan jag det! Här kommer det några från olika vinklar så håll till godo!












Det bjuder jag på!

Tänkte att det var länge sedan jag visade bilder från vårt sovrum och även om jag hade tänkt visa er bilderna när tavelväggen var helt färdig så kan jag inte riktigt hålla mig. Ni får helt enkelt stå ut med att ramarn inte har fått sitt slutgiltiga innehål, det bjuder jag på! 

Rummet är för tillfället väldigt svart och vitt. Det är något som jag ska försöka ändra på så fort jag hinner.











Nu är två av tre beståbänkar på plats mellan balkarna, bara tv:n och lite roliga detaler som saknas.

På tapeten

Har en liten lugn stund nu när T sover, inget jobbande idag eftersom hon är sjuk och hemma från dagis. Igår när jag kom hem stack det upp ett långt runt rör ur postlådan. Mina tapetprover från måleributiken hade kommit. Beställde några i helgen när jag fick ett infall att vara lite kreativ. Kan säkert få sin plats någonstans här hemma. Om man vill tapetsera en möbel göra en tavla eller någonting annat som inte kräver så mycket tapet är det toppen! De två första proverna är gratis och därefter kostar dem 20 kr/st, ingen fraktkostnad och proverna är en hel meter långa!







Tröttis!

Så äntligen tror jag att lilla T har somnat. Det är också vad jag borde göra! Jag har varit igång sedan 02:00 nu. Tanken var att jag skulle hem och sova lite innan jag hämtade T på dagis men eftersom hon blivit sjuk så blev det raka vägen från jobbet för att hämta henne. Stackare, fick väcka henne när jag kom för hon hade somnat.

Trött är jag, men nu har det gått för långt så jag tänkte att sömnen får vänta tills ikväll.

Nu har vi faktiskt hunnit lite längre med renoveringen här hemma. Vi har lagt ut lösull i badrummet och även lagt spånskivor så att man slipper hoppa mellan bjälkarna där inne. Även lite gips har har kommit på plats i T:s rum så i helgen blir det till att spackla och måla om jag får hålla mig frisk.

Jag lyckades även få tummen loss och fixade tavelväggen i vårt sovrum så nu är ramarna på plats i väntan på några fina foton.

Nu blir det till att ta det lugnt en stund och försöka hitta lite inspiration till barnrum. Börjar verkligen bli hög tid att få T:s rum helt färdigt, gärna innan nästa kommer! Kanske blir vi lagom klara tills det är dags för henne att byta rum!?

Om man har lite plats på väggarna i barnrummet och vill ha något personligt och riktigt fint finns det en tjej som säljer jättefina tavlor här! Hon gör även grafiska tryck till övriga hemmet, ta gärna en titt!