Vilken snygging!

Efter lite övervägande fick den följa med mig hem. Jag fick syn på den hos Jane The Pain för för ett tag sedan och blev helt såld!

Jag har nya planer för vardagsrummet, (när vi nu ska hinna det), och då kommer den att göra sig bättre än i hörnet där den står. Jag hade aldrig sett lampan i verkligheten men i måndags sprang jag på den och igår kunde jag inte hålla mig längre så jag hämtade hem den och jag är sååå glad!





Tidsbrist

Redan torsdag och snart är de fyra första dagarna som ensam mamma med två barn här hemma avklarade. Måndagen var helt galen men nu känns det som om jag har läget under kontroll, kanske för att T är på dagis nu. Värre är det med sömnen på nätterna och tiden som långt i från räcker till. Jag hade planer på att få så mycket gjort när T är på dagis men där har jag tänkt om lite, det kommer inte bli mycket gjort (mer än städning tvättning och andra trista saker)! Liksom lite svårt att göra saker när man har en eller snarare två tjejer som villl bli runtburna mest hela tiden...

T:s kök är i alla fall påbörjat och nu är jag på jakt efter lite prylar att ställa på hyllorna, en blandare samt en spishäll. Kanske får bli en glasskiva med fasade kanter som häll, vi får se... Tips på roliga prylar till barnköket mottages gärna! Fler bilder får ni så fort vi hunnit lite längre.










Platsbyte

Nu har den fått flytta ner, den snygga lampan från Village som hängt i det enda rummet som vi inte använder (till annat än förvaring). Här ska snart en annan lampa upp som jag fixat till (bilder kommer en annan dag när jag tjatat lite till på sambon). Den gamla hemska plafonden i vardagsrummet "råkade" gå sönder efter nedmonteringen och åkte i soporna. I stället hänger nu denna.




Tackelitack

Nu är det sommar och snart semester så varför inte passa på att tacka våra underbara förskolelärare för den här "terminen"!? I förrgår planterades blommor och igår blev det pajbak. Tack än en gång, vi är superglada för att ni finns!






Nu sitter den där!

Jag har en förmåga att inspireras till nya projekt och köpa hem grejer innan jag avslutat våra pågående... Kanske ingen bra kombo men i bland är det oundvikligt...

Nu är det ingen stor grej som jag ska visa er, utan bara en simpel lampa som äntligen kommit upp i toaletten. Det efter att ha vilat i ett skåp under ett par års tid. Superskönt att ha riktigt ljus här inne nu när vårt badrum inte används.






Nu lovar jag mig själv att jag ska bli bättre på att slutföra saker här hemma, vi får se hur det går...

Papperskorgen






Glad midsommar på er! Tänkte passa på att visa den nya papperskorgen som fick följa med hem igår. Har många gånger tänkt köpa en till toaletten nere men glömt bort det när jag haft möjligheten. Lika retfullt varje gång någonting ska slängas men inte längre för här är den.

Mera badrumsinredning

Då var man åter på hemmaplan efter en runda på loppisen i Brunnsparken. Inget av intresse hittades så nästa gång får vi nog vara där lite tidigare för att hitta godbitarna;) Skönt att komma ut en stund i alla fall!

Tänkte att jag kunde visa våra snygga blandare och vår takdusch som vi har beställt till badrummet. Även detta från INR och i serien LINC 20. Längtar tills kaklet är på plats så att vi kan börja montera inredningen...


Hur gör vi nu?

Nu känns det plötsligt hopplöst, kommer vårt badrum någonsin bli klart?! Tanken var att vi skulle leja bort plattsättningen och i stället lägga tiden på andra projekt här hemma. Nu verkar det som om platsättaren inte har tid att hjälpa oss på ett bra tag och så här i semestertider är det förmodligen lönlöst att få tag på någon annan som kan göra det. Hur vi löser problemet vet jag inte, kanske vi får göra det själva i alla fall?

Vår specialbeställda duschvägg från INR har i alla fall kommit till butiken, det ska bli spännande att få se hur den ser ut! Vi hade stora problem att hitta en duschvägg som passade. Vi har valt att placera duschen mitt på en av de längre väggarna vilket måste vara en ovanlig lösning med tanke på det dåliga utbudet. En stor glasvägg utan sidor var i princip den enda alternativet som fanns. Snyggt men inte så praktiskt så det gick bort.

Till slut bestämde vi oss för att beställa en duschlösning från INR. Vi skickade in två olika ritningar men kalaset kostade lite för mycket, 35000-40000 kronor så vi fick tänka om igen... Det blev i stället en variant av INR:s LINC Mingo där vi valde raka dörrar och andra handtag och väggfästen. Eftersom duschen ska vara 140 cm bred beställdes den med två 70-dörrar. Hoppas verkligen att vi kommer at bli nöjda!



Den nedre bilden visar LINC Mingon men vår dusch är betydligt bredare med raka dörrar där handtagen och väggfästena kommer att se ut som på den övre bilden.

Grindbygge

Fullt upp kan man nog sammanfatta gårdagen med! Sambon snickrade i hop en grind till trappan vid altanen så nu är det fritt fam för T att spinga ut och in från köket utan att men behöver vara rädd för att hon rymmer... Gissa om hon var lycklig när det var fritt fram att leka där ute!?

Jag målade en del av husgrunden som jag tidigare skrapat och lagat upp. Även ett par lampskärmar har fått sig ett lager färg men bilder får ni se en annan dag.



Ännu saknas ett färdigt räcke till trappan så vi får se om vi kan få till det här någon dag.

Idag har vi satsat på att avsluta lite småprojekt inomhus. Tänkte att vi skulle försöka få till T:s lilla kök, kanske vi hinner idag? Vi får se vad sambon säger om det...

Loppis och lite annat

Här hemma är det fullt upp just nu! Vi försöker skapa nya rutiner för att snabbt och smidigt komma i väg med våra två små tjejer, men vilken tid det tar!

Gårdagen spenderades till viss del på loppis i Brunnsparken. Ett perfekt söndagsnöje så hit kommer vi att åka fler gånger i sommar! Alltid lika spännande att se vad man kan hitta!

Igår hittade jag bl.a. en lampskärm till ett av barnrummen som jag ska försöka hinna fixa till under morgondagen. Vi får se vad som hinns med...

Idag har vi varit borta mest hela dagen. Skulle bara åka in för babyfotografering för tidningen men besöket blev lite längre än så. Vi hann även med ett besök på en secondhandaffär, lunch i lugn och ro, besök på Karlskronamöbler, hämtning av en möbel som vi köpt på blocket och sedan ett besök hos farmor och farfar.

Nu är vi hemma och i morgon ska vi inte fara och flänga så mycket som vi hitills gjort. Det får bli en dag på hemmaplan och T ska till dagis några timmar så om M vill sova kanske vi kan hinna få något gjort här hemma.

Hittade de här finfina flaskorna under vår tripp idag...




Åter på hemmaplan...

Nu har har hon äntligen kommit, vår älskade dotter nummer två! Det var i söndags vid 19:53 som hon ville ut. Liten var hon inte heller, hon vägde 4690 g och var 54 cm lång! Tur för mig att jag slapp gå över tiden! Underbart att äntligen få se henne efter en så lång tid i magen!

Efter några dagars vistelse på BB är det skönt att vara hemma igen och få träffa storasyster T som är så stolt. Idag har vi bara tagit det lugnt och tagit hand om varandra. I morgon blir det nog en visit i Karlskrona för lite shopping, vi får se vad vi orkar med efter natten...

Dagen innan lilla M kom fördrevs med en del arbete här hemma. Husgrunden lagades inför kommande målningsarbete, lister inhandlades och målades och även några hyllor målades och kapades till inför kommande projekt här hemma. Jag har tyvärr inte hunnit ta några bilder men jag lovar att uppdatera så fort jag hinner!

Nu ska jag ta och sätta mig i soffan, kanske med en tidning och något gott att äta, men det bästa av allt i sällskap med familjen! Ha nu en riktigt skön kväll!



Härliga ledighet!

Är precis hemkommen från en undebar grillkväll hos sambons farbror och faster. Tack snälla för god mat och smarrig tårta! 

Nu är jag rätt mör eftersom jag vaknade så tidigt i morse och har sprungit, eller i alla fall gått så fort jag kan, efter en busig tjej större delen av dagen. Det blev inget målande för mig idag men lite lister har kommit upp här inne och räcket till altantrappan har börjat byggas.

Planen var att golvet i badrummet skulle läggas imorgon men det blir förmodligen på söndag eller måndag istället, det återstår att se.

Nu ska jag kika lite på inredning, är sugen på att hitta några nya fina lampor och lite andra roliga detaljer som kan få pigga upp lite här hemma. Kikade in på anyhow.se och hittade bl.a. dessa:





Sen blir det sängen för min del, god natt!



I väntan på...

Efter en heldag utomhus har vi faktiskt fått lite gjort här hemma. När det inte vill komma någon bebis får man försöka hålla sig sysselsatt och känna sig nöjd med varje sak som man hinner innan det är dags att vara vaken på nätterna och dödstrött på dagarna.

Jag har slipat och tvättat våra gamla trädgårdsmöbler i trä och i morgon ska jag måla! Räcket till den ena trappan på baksidan är klart och här inne har en och annan sak äntligen kommit upp på väggarna.

Nu sågar sambon för fullt för det saknas en del lister här och där som behöver komma på plats. Får snart ta och kila i väg och hjälpa till lite. Först kan jag visa en bild på min nya fina låda som jag hittade igår när jag tittade in på Minta här i stan.



Äntligen!

Nu har vi även ett skötbord på första våningen. När man släpar runt på många extrakilon är det skönt att slippa springa upp när det är dags... Snart har vi ytterligare en som ska bytas på och jag undrar varför jag inte tidigare fixat ett skötbord hit.

Ont om plats och utan badrum på detta planet var det lite trixigt att hitta en bra plats men nu hänger det ovanför lekhörnan och jag kan inte säga att det stör mig speciellt mycket. Helt klart värt att slippa springa upp och ner varje gång!





Jag hittade ett par bitar textilvaxduk och sydde ett nytt överdrag till sköbädden. Blev i alla fall lite roligare än det nallemönstrade överdraget som följde med!