Skapa ordning med dynon!


Visst var det skönt att ta det lite lugnt nu på morgonen!? Inte varje dag man får en timme tillgodo bara sådär. Har fixat lite i garderoberna i vårt sovrum och skapat lite mer ordning i lådorna där inne. Dymon är verkligen super till mycket! Hoppas att du får en fortsatt trevlig helg!

En timme tillgodo!

Ja nu är det är dags att ställa tilbaka klockan igen. Det är inatt vi gör det och en timme extra helg är väl inte fy skam ellerhur;)?! I helgen ska vi bara vara hemma, göra det vi känner för och om det innebär något fixande här hemma eller inte återstår att se...

Bilden är lånad här.

En glimt av julen...


Här är några av julsakerna som fick följa med mig hem vid förra IKEA-besöket. Nu är dem nerpackade igen i väntan på...

Favoritplatsen




Det är här jag (vi) myser höstdagardagar som denna. Gärna med en inredningstidning, något varmt att dricka och en filt såklat:)! Vi får se vad helgen bjuder på, vi är fortfarande lite krassliga här hemma så vi hoppas inte på för mycket. Önskar iallafall er alla en riktigt mysig helg!

Gammalt på nytt


Visst är det kul när man kan använda gamla saker på nytt!? Som den här gamla telefonen, inte för att den används till det som den gjord för men den lever kvar, man kan ju undra hur länge? Tänk att alla gamla saker har en egnen unik historia... Önskar er en härlig fredag!

Önskas!

Har åter igen insett att tiden flyger iväg! Snart är det dags för M:s namngivningsfest och innan dess är det en hel del som ska fixas! Vi ska bjuda på mat och fika och jag tror att jag har en plan för vad... Vi har flera gånger fått frågan om vad vi önskar oss till henne. Nu är det ju inte för presenternas skull som vi har namngivning men när frågan är ställd så...

Ska jag vara helt ärlig så uppskattar jag saker till rummet eller roliga leksaker framför en silversked som bara ligger i en låda men visst en sked går också bra;). Självklart är det roligt om det man får är något som går att spara som ett minne.

Gjorde ett litet kollage över saker som jag gärna hade velat ha. Och visst finns det många andra fina saker som går lika bra, det är ju faktiskt tanken som räknas! Och något som uppskattas mycket av mig är något som är handgjort. Kanske för att jag själv gillar att knåpa ihop saker att ge bort!? Brukar du också pyssla ihop kort eller andra prylar när nägon fyller år eller om du bara vill göra någon glad?

1. Sparbössa Uggla, 95 kr hos favoritsaker.
2. Alfabetstavla med rosa inslag, 50*70 cm, 445 kr hos Isa form.
3. Grovstickad underbar sittpuff, 699 kr hos Lagerhaus.
4. Stor/liten elefantsparbössa, 399/89 kr hos barnvänligt.
5. Underbar molnfilt, 269 kr hos barnklassiker.
6. Mysig liten fotölj, 249 kr hos Åhléns.
7. Snygg tallriksunderlägg till matbordet, 119 kr hos barnvänligt.
8. Underbart söt svamplampa, 369 kr hos Barnvänligt.
9. En härlig personlig tavla, 40*50 cm, 395 kr hos Isa form.

Solen skiner...


Eller nej, allt annat en det! Men det kändes så för en stund när jag såg den här bilden med alla glada färger. Kan behövas såna här ruggiga och gråa höstdagar! Vad gör du för att pigga upp dig nu när mörkret och kylan är här? Bilden lånade jag ifrån livethemma.ikea.se

Pyntat

När vi kom hem igår var det lite ruggigt inne och för att råda bot på det tändes en brasa. Så himla mysigt! Det är nog en av de bästa investeringarna som vi har gjort i huset! Under vinterhalvåret eldas det mer eller mindre varje dag och igår blev jag liksom påmind om att julen närmar sig. Det är ju faktiskt bara en månad kvar tills man får pynta och belysa alla fönster och det behövs verkligen efter någon månads tid av mörker. Men så var det det här med pyntandet. Klart man vil förnya lite och jag hade mer än gärna besökt någon av Granits butiker och fyllt på bland julsakerna. Nu bor jag dessvärre alldeles för långt bort. Hörde dock på ryktesväg att även Granit planerar att öppna webbshop under nästa år, hade varit toppen tycker jag! Vad skulle du helst vilja pynta med?

Bilder lånade från Granit.com

Åter till vardagen

Nu har vi äntligen tagit oss hela vägen hem med ett stort schabrak efter bilen och två rastlösa barn. En bilresa på 45 mil med våra barn kräver lite planering kan jag lova! En hög med filmer, böcker och massa frukt brukar kunna fördriva ett par timmar iallafall;). Det gick över förväntan måste jag säga och vi börjar piggna till nu. Förutom en lång bilresa har dagen bestått av en hel del in- och utpackande av prylar som jag för övrigt snart ska återgå till...

Nu har vi laddat batterierna och ser fram emot att slutföra en del påbörjade projekt här hemma. Det viktigaste nu är att få färdigt badrummet. Så nu kanske ni får lite mer omväxling här igen och slipper alla inlägg om vagnen som vi nu lägger lite åt sidan.

Men först tänkte jag att jag bara måste visa er hur den ser ut nu. Detta trots att det är bäcksvart ute och mycket dålig belysning i vagnen. Mycket fixande återstår men visst blir det fint!? Tänk er att alla smådetaljer också målas och kommer på plats. Ny belysning, omklädda dynor, (nu är det dem gamla med filtar på), nya rullgardiner, förvaring och såklart inredningsdetaljerna. Va tror ni? Blir det bra?

Som utlovat


Mattan läggs på plats

Krassliga som vi är händer inte allt för mycket men jag tänkte iallafall visa er det nya golvet som nu är på plats. Några lister ska på plats och så även en svart mjukfog. Alla skåp har inte hunnit bli vita ännu men det är på gång. Håller lite på helhetsbilderna tills det blivit lite mer som vi vill ha det. Hoppas att din helg har varit bra!

Ytterligare en


Då har även Village hängt på trenden och öppnat webbshop. Något som gillas mycket av mig! Superbra om man har långt till närmaste butik eller om tiden inte räcker till. Där hittar du utvalda delar av sortimentet, kika in här om du är nyfiken. Bilden har jag lånat från Village och dessvärre har ja inte kunnat göra om den här ute på landet, men, men...

Tillfällig bostad



Som ni vet är vi inte på hemmaplan och det är här vi bor för tillfället. Helt underbart avkopplande i en rödvit länga på landet. Perfekt med ett eget hus när man har barnen med sig! Tog några bilder när jag var ute med T igår. Dessvärre är planen för dagen är ändrad eftersom vi verkar ha fått barnens baciller...

Bye, Bye!

Natten innan vi åkte hit sov jag inget vidare eftersom lilltjejen höll på att bli sjuk. Så här någon vecka senare är båda barnen sjuka och det verkar nu ha smittat av sig även på sambon. Jag har haft fullt upp idag med två sjuka barn som vägrat att sova och det tär på krafterna. Nu när jag lyckats få båda att sova och själv sitter i soffan och pustar ut kommer tröttheten ifatt och visst är det så att även jag börjar känna mig lite krasslig... Vi får helt enkelt hoppas att jag sover bort det inatt!

Idag har jag inte gjort så mycket nytta där ute men det har herr C. Inredningen plockades ju som ni vet ut, sedan las ny matta in som limmades fast och nu är inredningen åter på plats. Det återstår lite pill med lister och annat för att golvet ska bli helt färdigt. Om jag får säga det själv så blev det riktigt bra! Här får ni först några bilder på hur det såg ut under den gamla mattan... De roliga efterbilderna får ni allt vänta lite på, måste städa av golvet och invänta dagsljus först;). Önskar er alla en riktigt gó helg!

Inredningen är väck!

Nu är jag tillbaka igen och lite har det allt hänt sen sist. Vi tog nästan helt ledigt från husvagnsjobb igår och drog i stället på en liten shoppingrunda i den stora staden. Hittade en hel del skojiga saker som jag får visa er framöver. Man måste ju passa på att göra någoting med familjen och njuta av ledigheten också!

Idag är den sista dagen som vi kan pyssla med vagnen här uppe för i morgon bitti drar vi hem igen. Det är mycket som vi ska hinna göra och det senaste är att alla fasta delar till sofforna monterats loss och flyttats ut. Detta för att underlätta för mattläggningen som ska ske under dagen. Först hade vi tänkt att låta all inredning vara kvar och lägga mattan runt men så ångrade vi oss och nu är det gjort. Fy vad mycket damm och skit som fanns där under! Hittade även en del annat såsom gamla mynt, godisbitar, popcorn, spelkulor, kammar och mycket annat. Känns väldigt skönt att få en ny och fräsch matta även under den fasta inredningen.

Målningen tar tid och därför bestämde vi oss för att lägga mattan idag i stället så får vi fotsätta måla när vi är på hemmaplan igen. Bara så att ni inte tror att målningen är helt klar, ska ta och beställa en tapet till barndelen också så vårt projekt kommer inte att ta slut här.

När mattan kommit på plats måste allt in i vagnen igen så jag antar att vi får jobba hela kvällen och halva natten för att hinna färdigt. Måste ju hinna packa färdigt alla prylar som vi har här inne också. Är alltid skönt att ha allt fixat på morgonen för morgonstressen räcker till endå;)!

Måla, måla, måla...

...ja det känns ärligt tarlat som att jag inte gör något annat! Hinner inte riktigt med att visa er hur det går för oss. I dag har vi varit iväg och firat min morfar som fyller år men när vi kom hem var det målning för min del igen. Synd att det tar sååå hima lång tid! Det märks verkligen att det bara är en av oss som kan jobba nuförtiden. Nu när det är målningsjobb så är det jag som jobbar och sambon som passar barn (han hatar att måla). Hade önskat att målningen var klar så att vi kunde få fortsätta med lite annat pyssel i vagnen...

Alla väggar har målats två till tre gånger och köksskåpen har grundmålats och målats en eller två gånger med en halvmatt lackfärg. Så här ser det ut nu, ni får ursäkta röran. Har verkligen bara målat och inte haft tid att röja en sekund! Här har det varit kasst väder i flera dagar nu så det har inte blivit några bilder tagna under dagarna och dessa är tagna ikväll i ljuset av en bygglampa. Ni ser ju iallafall hur det ser ut. Hoppas att ni sover lika gott som jag snart ska göra!


Och nej, vi ska inte behålla de snygga fönsterlamporna;)

Spackling och målning

Ännu en ny dag som förhoppningsvis innebär att vi kommer lite längre med vår renovering av vagnen. Som ni vet var vi på besiktning igår och vagnen blev dessvärre inte helt godkänd så det blir ombesiktning inom en månad. Det var en av bromsarna som tog dåligt samt en reflex som ska bytas ut. Hoppas att det är lätt åtgärdat så att vagnen kommer undan utan anmärkningar nästa gång! Idag är det dessvärre inte så fint väder som när bilderna togs men när belysningen är igång så ska det målas minsann!

Nu har alla dynor åkt ut, även listerna runt fönsterna har plockats bort för att underlätta målningsarbetet. Tapeterna har rivits ner och väggarna är spacklade. Bänkskivan och bordet har blivit vitt och även köksskåpen har grundmålats.

Barnkammardelen

Köket, skåpen har grundmålats och tapeten i skåpen har blivit vit. Även bänskivan har också fått byta färg.

Toans tapeter är väck och väggarna har fått sig ett lager spackel.


Nu ska lilltjejen sova så jag passar på att byta om och tar med mig penseln ut... Jag återkommer snart med nya bilder så att ni får se hur det går för oss.

Uppdatering...

Tack för att ni kikar in hos mig trots att jag uppdaterar lite dåligt. Hoppas att jag inte tröttar ut er allt för mycket med mitt husvagnstjat. Det är liksom det vi pysslar med nu så när jag kommer hem lovar jag att vara lite mer varierad igen. Vi har iallafall haft några jättefina höstdagar här uppe och njuter för fullt!

När det gäller vår husvagn så stötte vi i söndags på lite problem (som vanligt när vi ska fixa med något). Eftersom den ska besiktigas idag så skulle vi testa så att allt fungerade med lysen och annat. Men inte, det tog många timmar innan allt var i sin ordning. När jag sedan skulle riva ut tapeterna upptäcktes två mindre vattenskador runt de bakre fönstrena som lossades och tätades så nu ska det vara i sin ordning igen. 

Igår spacklades väggarna och en del målning av skåpen påbörjades. Eftersom jag ännu inte har visat er några förebilder så bjuder jag på dessa trots att det ser ut som det gör. Ni måste ju få se skillnaden sen när vi blivit klara. Bilderna är tagna innan vagnen tömdes på allt skräp. Man kan nog sammanfatta bilderna med mycket trä, lite brunt, lite rosa och lite grönt i en skön mix;). Ni missar väl inte den snygga bänskivan och bordet;)!?

Först en bild på utsidan innan tvättning och målning.

Köket

Bakre delen av vagnen.

Garderober, toa och barnkammardelen.

Den lilla toaletten som går i grönt.

Resultatet efter en snabbrensning

Nu ska vi ut och montera på speglarna på bilen för att senare dra iväg till besiktingen, jag håller tummarna!

Ett knasigt projekt!?

Nu är vi äntligen igång med vårt lite knasiga projekt. Vi är inga erfarna campare och vet väl egentligen inte om det är någonting för oss, MEN med två små barn ska vi inte vara sämre än att vi till sommaren provar på vad campinglivet har att erbjuda.  Själv har jag som barn testat på att bo i husvagn vid några tillfällen men det är väl inte riktigt detsamma som att bege sig ut på husvagnssemester med egna barn, eller? I normala fall kanske man fixar och förbereder vagnen framåt vårkanten men vi böjar i stället nu när hösten har kommit. Tanken är att vi ska ha något att pyssla med samtidigt som vi tar igen oss här uppe. Och eftersom vi inte nöjer oss med att sy nya överdrag till sofforna så är det nog bästa att börja redan nu;). Det tråkiga när man renoverar en husvagn är att man måste tänka på vad allt man stoppar i väger. Om inte hade man verkligen kunnat sväva i väg! Jag ska också försöka hålla mig till en relativt snål budget, vi får väl se hur det går...

Det som ska göras på vagnen är i stora drag följande:

-Tvätta av vagnen utvändigt samt måla de gula strecken gråa
-Byta ut däck och fälgar
-Byta ut golvmattan
-Måla alla väggar vita
-Måla/dekorplasta alla luckor och lådor
-Ta bort gardiner och sätta upp rullgardiner
-In med massa smart förvaring
-Måla handfat i toan och fräscha upp
-Sy nya överdrag till sofforna
-Fixa i ordning "barnkammaren"
-In med nya lampor/belysning
-In med Tv och ny musikanläggning
-In med kuddar och lite annnan rolig inredning

Kanske glömde jag något men det märker ni nog i så fall. Idag har vi gjort en grovrensning av vagnen och det resulterade i två sopsäckar fyllda med skräp. Vi har bl.a. slängt ut de gamla gardinerna och börjat dekorplasta luckorna.

Igår var vi på Ikea och handlade några kassar med inredning och annat som ska få komma på plats efterhand. Imorgon hoppas vi på att vi kan börja måla men först ska färg inhandlas!

Så här ser vagnen ut nu. Ett gamalt skrälle men bättre ska det bli! De gamla gardinerna har åkt ut och vi tycker redan att det ser mysigare ut! Om campinglivet inte är något för oss så får vi iallafall renovera en husvagn och det ska bli kul!






Goda nyheter!


Ja, jag skulle iallafall mer än gärna dricka en god kopp kaffe ur de här snyggingarna! Om du känner att du bara måååste ha dem så får du göra ett besök hos Hemtex snarast. Själv älskar jag mjölkkannan men jag hann inte till Hemtex idag så jag får ta det en annan dag.

Som sagt är vi nu ute på landet vilket är helt underbart! Igår tillbringade vi kvällen i skogen där vi hittade massor av svamp och kvällsmaten var given; varma mackor med svampstuvning, mums! Idag har vi varit i Örebro och shoppat på Bauhaus och IKEA. Fick med oss en hel del saker hem och är du sugen på att se IKEA:s julsortiment så var dem idag i full gång med att packa upp alla godsakerna inför julen...

Imorgon ska vi försöka dra igång vårt lilla projekt här uppe. Vi får se om det går som jag tänkt mig...

Semester!

Hej på er och tack för responsen på tavlan! Har varit perfekt att använda nu för att komma ihåg vad som ska fixas och packas inför resan. För nu har vi nästan två veckors semester framför oss och i morgon bitti bär det av! Dagen har bestått av mycket fixande och jag har städat hela huset som alltid innan vi åker iväg. Trevligt för våra katt- och husvakter att komma till ett nystädat hus!

Efter den värsta natten sedan M kom så är jag rätt mör just nu. Hon somnade vid femtiden och klockan ringde kvart i sju. Ska se om jag orkar samla krafter för att måla taket i badrummet en sista gång.

Kanske kan bli lite glest mellan inläggen nu när vi sticker till landet men jag ska försöka hålla er uppdaterade på vad som händer!  Här får ni några helhetsbilder från vårt kök i alla fall.


Roligt!


Nu har jag hunnit kladda lite på min nya tavla:) Inte så organiserat ännu men väldigt kul! Här ska alltid finnas föslag på vad som kan lagas till middag. Har valt att inte skriva en meny eftersom man aldrig är sugen på det man skrivit ändå. I stället ska här alltid finnas en radda med maträtter som kan lagas av det som finns hemma, passar oss perfekt! Bara att välja det som man är sugen på. Även ett perfekt ställe att kladda ner att-göra-listor på!

Igår täcktes badrummet upp med plast men dessvärre var klockan nästan åtta när vi var klara med det så målningen hanns inte med. Det blev pizza och tv i stället:). Men en del av plasten ramlat ner nu och så här i efterhand undrar vi varför vi inte målade taket först!? Såå dumt men man kanske har lärt sig någonting till nästa gång?

Kom ihåg!


Ja då var den på plats! Min efterlängtade griffeltavla som legat och väntat all för länge! Har inte börjat skriva på den ännu men det ska det snart bli ändring på! Pennan från Granit ligger och väntar...

Vi var borta hela dagen igår, först lunchbesök hos pappa och sen vidare till barndop och fika på det. En heldag blev det och gissa om vi vart trötta på kvällen!? Idag har vi planerat lite inför den stora  dagen:) måste bokas festlokal snart så ingen annan hinner före. Kyrkan är i alla fall bokad och klar... Oj, oj, mycket som ska fixas med! Tur att det är nästan ett år kvar!

Ska se om jag kan plasta in badrummet nu. Hade ju tänkt att hinna måla taket idag men det känns tveksamt om tiden räcker till. Hoppas att din helg har varit lika bra som min!

Pigga upp porslinet!


Då var den eferlängtade fredagen här igen och efter att ha varit ensam med barnen sen igår morse är sambon äntligen hemma och helgen här!:) Hade jag haft såna här pennor hemma så hade jag satt igång och pysslat på stört! Får bli ett pyssel att ha på lager nu när den mörka årstiden kommer smygande... Ett enkelt sätt att göra något personligt att pryda hyllan med! Bilden och idén är lånad från roomservice.blogg.se. Har du något roligt pyssel på gång nu när hösten är här?

Jakten fortsätter...


Satt och kikade lite på Blocket och halkade in på en sida som säljer dessa stolarna. Skrev ju igår att jag gärna vill ha nya. Så här är ytterligare en kandidat som jag faktiskt inte har sett innan. Påminner lite om stolen Frank  från Mio men denna är i konstläder vilket passar mig mycket bättre! Finns att köpa hos dinstormarknad.se i 6-pack för 5395 kr och om jag läste rätt så ingår frakten i priset. Har dock ingen aning om det är en bra sida/ affär. Har du handlat därifrån får du gärna säga vad du tycker. Själv får jag väl Googla lite på sidan och se vad jag får fram... Har du också något som du sååå gärna vill ha?

På önskelistan...




...har jag nya stola som en av alla saker som jag sååå gärna skulle vilja ha! Kommer kanske dröja lite innan vi skaffar nya eftersom det hade varit roligare att göra det i samband med uppfräschningen av köket. Vi får se om jag orkar vänta så länge. Ska ju fixa till matbordet så att det blir vitt också och det hade jag tänkt göra ganska snart.

Jag kan inte riktigt bestämma mig för vilka jag helst vill ha. Hade man bortsett från pris och funktion så hade det nog fått bli Eamesstolar. Känns inte som att jag vill lägga massa pengar på designmöbler nu, det får bli sen när barnen blivit lite större. Jag hade tänkt mig 6 st vilket blir mycket pengar om man väljer Eames... Men för att återgå till mer verkliga drömmar så gillar jag Nelson-stolarna från Mio väldigt mycket. Ser otroligt sköna ut och med sin skinnimitation måste dem vara hyfsat lätta att hålla rena (viktigt när man har små barn med kladdigga händer). Någon som har dessa? I så fall vore det kul att höra åsikter! Stolarna kostar 690 krpå Mio vilket är ett mer rimligt pris. Vet också att jysk har några som ser identiska ut så om det blir kampanjpris där så kanske jag slår till.

Även de två andra stolarna från Mio tilltalar. Frankstolen går bort pga tygklädsel, ser annars både snygg och bekväm ut och priset ligger på 1100 kr. Pixistolen är snurrbar och en alldeles för rolig leksak för barn så den går också bort för övrigt en snygg stol och för priset 1290 kr blir den din.

Nytt



Några nyheter från Hemtex...

Loppisfynd


Gårdagens runda i Brunnsparken resulterade i att den här underbara glasburken fick följa med mig hem. Hittade även en gammal svart telefon som jag länge varit på jakt efter. Ett dockhus höll på att få följa med men någon annan var lite kvickare och köpte det framför näsan på mig. Inte första gången det händer när jag hittar något som jag vill ha:(. Har länge tänkt att pyssla i hop ett hus till T så det hade ju passat pefekt! Men, men har ändå fullt upp så jag hinner säkert hitta ett annat innan tiden räcker till för ett sånt projekt... Har du också fyndat något i helgen?

Äntligen!


Det är så här det ser ut idag och det som har hänt är att smygen i fönstret har kommit på plats och målats en gång. Även dörren är på plats, (kommer att bytas till en slät med riktigt lås), men bäst av allt att taket är gipsat, spacklat, slipat och vävat. Hade gärna lagt till målat med dessvärre hann jag inte det. Nu måste jag fixa tunn plast att täcka upp rummet med... Fatta snart är det dags att få göra det roligaste när man renoverar... Som jag längtar!

Klaffbord

Sitter och funderar lite på hur jag ska möblera i hallen på övervåningen. Som jag tidigare har berättat skulle jag vilja ha möjlighet att stå upp och jobba viket är svårt att lösa när det är snedtak nästan överallt. Men nu kanske jag har hittat lösningen... ett litet klaffbord från IKEA. Har nämligen en mindre vägg utan snedtak över. Bara för mig att gå upp och mäta nu då...

Och när det är nedfällt läge har man en praktisk hylla för passande saker...blir nog snyggare än med bestick;).
Idag började jag dagen med att spackla taket i badrummet och snart är det dags för en omgång till innan det kan slipas. Vi har också hunnit med en promenad och passade då på att titta in iden nyöppnade Coloramabutiken här i stan. Många bra erbjudanden i en inspirerande miljö, kanske blir det ett besök imorgon igen, tänkte inhandla färg till vårt matbord som ska målas vitt... vad har du för dig i helgen?