Taket på gång

Efter ett litet avbrott i renoveringen är vi nu på gång igen. Vi har haft min syster med familj på besök och passat på att ha lite semester "på riktigt". Tänk så mycket som kan hända på ett halvår, vi träffas alldeles för sällan!

Det som hunnits med sedan sist är att all isolering är på plats och det är färdigplastat. Vi har satt upp all råspont i taket och skivsättningen av väggarna har påbörjats. Nästa steg är att sätta upp taket som inhandlades igår. Jag hade gärna behållt den gamla råsponten i taket eller kompletterat panelen som sitter i den första delen vid trappan. Men eftersom vi inte har den tiden som krävs för att förbehandla och måla så fick det bli ett vit tak i form av smala långa skivior. Vi får hoppas att det blir bra!




Pricken över iet!

Hej där, idag reglas det sista i hallen upp och isolering och plast börjar komma på plats. Alltså snart dags att fixa upp skivor och kompletera med råspont i taket där det saknas. Vi har kikat lite på hur vi ska lösa det med taket. Först hade vi tänkt att behålla det gamla och kompletera ytorna som saknar tak med liknande och sedan måla allt vitt. Nu lutar det åt att byta allt och köpa ett vitt tak som slipper målas (tid är en bristvara här hemma). Om vi hinner lite längre idag så ska jag uppdatera med nya bilder.

Till ett lite mindre projekt som vi fixade för någon vecka sedan. Då hittade jag svarta hyllplan i rätt bredd för våra skåp i sovrummet. Jag har länge tänkt att såga till MDF i rätt storlek och sedan måla själv. Det gjorde jag till T:s  kök men det här var betydligt enklare då endast djupet behövde korrigeras en aning! En före och några efterbilder får ni här:





Nu är det bara de andra möblerna kvar att fixa. Här blir det lite klurigare då skivan sågas ut för balkarna... Visar er när det problemet är löst!

Åt rätt håll

Hallprojektet på andra våningen går framåt. Vi river det sista och ska snart börja bygga lite. Golvet är i princip klart för golvläggning men vi kommer att fixa till väggarna först och förmodligen även taket. Just nu finns inte så mycket roligt att visa då det mest råder kaos och ser stökigt och tråkigt ut. Jag tog några bilder i alla fall för att ni ska se vilken röra vi har just nu;) Hallen är smal och mörk, det i kombination med trist väder utan sol ger inga bra bilder, men, men...





Bilderna får hallen att se väldigt liten ut, förmodligen får vit färg och färdiga ytskickt hallen att se luftigare ut även på bild. Tänk er vitt tak, ljusa väggar och ett nytt golv på det så ser det säkert redan mycket bättre ut!

Vitt eller?

Snart är den andra av två garderober i hallen uppe tömd på saker och redo för rivning. Det går framåt och förhoppningsvis ska väl golvet läggas efter att reglar, isolering och skivor kommit på plats. Vi påbörjade vår renovering av övervåningen för över två år sedan. Det var även då golvet till hela övervåningen inhandlades. Hade det varit i dagsläget hade jag förmodligen valt något annat... Nu får jag nöja mig med det vi har hemma, att lägga ett annat blir både för dyrt och för tidskrävande!

MEN, jag kan inte rå för att jag blev bra sugen på ett vitt brädgolv när jag såg Fru Sätterlunds inlägg om deras hall på övervåningen. Synd att det gamla originalgolvet av granplank inte gick att använda!


Bild lånad från Fru Sätterlund, läs mer och se fler bilder här.

Rivning pågår

Hej där, tänkte bjuda på några bilder från hallen idag. De första två är tagna för ett tag sedan och där finns den rosa mattan fortfarande kvar. Rummet som skymtas genom dörröppningen rakt fram är vårt stora sovrum som vi slet med förra året.  De två senare är tagna efter att mattan rivits ut.





Idag har vi varit och inhandlat matriel för att kunna fortsätta med projektet. Vi var tvungna att bryta upp delar av golvet i gamla badrummet när rören till det nya skulle dras. Här har vi nu lagt golvspån och nu ska även ett lager renoveringsgips på plats för att komma upp i samma nivå som övriga golvet. Även i garderoberna får vi lägga gips då det är ett annat typ av trägolv i lägre nivå här. Luftspalter ska fixas i facken under snedtaket innan vi kan isolera plasta och skivsätta...

Följande bilder är tagna idag, nu har den gamla toalettdörren åkt ut och även den första väggen till en av garderoberna under snedtaket är borta. Efter lite eljobb har reglingen under snedtaket påbörjats så det går framåt! De två översta bilderna är tagna från vårt sovrum. Det första "rummet" ni ser är alltså det gamla badrummet och det är här (till höger) som bänkskivan ska sättas upp. Bild 3 och 4 är tagna från andra hållet mot vårt sovrum... 

Uppdaterar med nya bilder så fort det har hänt llite mer där uppe!






Igång igen!

Semestern har börjat och därmed även renoveringen här hemma! Vi passar på nu när vädret inte inbjuder till utomhusaktiviteter... Tanken är att vi ska få lite gjort nu så att vi kan slappa lite mot slutet.

Berättade tidigare att plastmattan på golvet i hallen på övervåningen åkt ut. Det är dessvärre en del annat som ska fixas innan vi kan påbörja golvläggningen. Gjorde en liten snabbskiss över hallen så att ni lättre förstår...

Så här ser planlösningen ut idag...


...och så här har vi tänkt oss att det ska bli.

Det är alltså de gamla kattvinderna som ska rivas samt den gamla väggen och dörren till badrummet som ska tas bort. Det kommer innebära en öppnare och större hall där vi kommer att sätta in ett takfönster för ytterligare ljusinsläpp.

I hallen ska en lång bänkskiva in samt en myshörna med massor av kuddar böcker och tv för barnen. Har även tänkt att fixa en gemensam kläförvaring för barnen intill murstocken. Mer avslöjar jag efterhand... Välkommen att följa vårt nya lilla projekt!

Ytterligare en titt...






...på T:s rum som jag målade lite i förra veckan. Jag har länge tänkt göra någonting med den långa tomma vita väggen men inte riktigt kommit mig för. Men så fick jag ett ryck och ritade upp ett träd som sedan fylldes med färg. Den svarta stammen är målad med tavelfärg så här kan man rita.

Rummet är långt i från färdigt men ytterligare en bit på vägen...

Platsbrist???

Javisst! Fick ett otroligt pysselsug för någon vecka sedan och berättade att jag röjde i kaoset på övervåningen. Har inte haft någonstans att sitta och pyssla på ett tag nu (inte för att jag har tid heller)... men eftersom det lär dröja innan hallen och min arbethörna blir färdig så jag gjorde en tillfällig lösning så här har jag tänkt att sitta ibland tills det är dags att flytta igen... Då får det bli lite ny roligare förvaring för mina prylar också:)





Onsdag och snart semester...

Hej där! Har varit en fullspäckad förmiddag här hemma idag. Förberedelser inför morgondagen i form av handling och städning har påbörjats. Det blir grillfest för släkten imorgon och C:s bror med tjej kommer redan ikväll. Härligt med sommar och många besök! Till helgen är det min andra syster med familj som hälsar på och det bästa av allt är att C har ledigt i fyra veckor efter det!

Mitt projekt som ni fick en smygtitt på igår är att fixa till den långa tråkiga väggen i T:s rum. Jag har hunnit måla lite till men vill vänta med att visa fler bilder tills det är färdigt. I trädet som jag målar ska även upp en ny lampa i form av en vit fågelholk som jag hittade på mitt förra shoppingbesök i Karlskrona.

När det är klart hade jag tänkt mig några hyllor för böcker, krokar och lite annan rolig förvaring. Viktigast av allt  fler roliga detaljer ska inhandlas! Får bli under semestern...som jag längtar!

Vad kan detta vara?

Hej där, nu är jag tillbaka efter en långhelg med underbar ledighet i solen vid havet. Det har inte blivit mycket gjort här hemma men det behövs ett avbrott från all renovering i bland!

Har haft min syster från Stockholm på besök med  stora båten så många barn närmare bestämt 6 st (inklusive våra två) har busat runt... Tack snälla syster och J med barn för en toppenhelg!

Har börjat på ett litet projekt och tänkte att ni skulle få tjuvkika lite. Fler bilder kommer när jag hunnit lite längre!


Fredag

Hej där! Redan fredag och bara en vecka kvar till semester i fyra härliga veckor. Förhoppningen om att få mycket gjort här hemma är stor men vi kommer också ta lite ledigt och njuta av lata dagar i solen (är tanken i alla fall).

Har inte så mycket konkret att visa er från huset just nu. Jag har många planer men allt för lite tid... Det mest praktiska jag har hunnit med är matlagning, tvättning, städning och gräsklippning. Knappast värt att visa!

Jag har ytterligare ett projekt som behöver avslutas, T:s rum. Först var planen att det skulle bli klart förra sommaren, men så blev inte fallet. Kanske skulle satsa på att få det färdigt innan det är dags för henne att flytta ut till det andra rummet. Tur att vi fick en tjej till så att vi slipper göra om innan vi ens hunnit färdigt. Jag velar lite när det gäller det sista som ska fixas. Har några olika idéer men kan liksom inte riktigt bestämma mig.

Har hittat några barnrum som jag gillar bl.a. dessa som jag hittade på en blogg som är värd att kika på! Titta in här och låt dig inspireras!









Ordning och reda!

Gårdagskvällen gick åt till fortsatt utrensning och organisering av mina pysselsaker vilket uppskattades av T som sprang till sopsäcken gång efter gång... Jag har fortfarande en hel del saker att gå igenom så golvläggningen får dessvärre vänta någon vecka då många besök väntas de närmaste veckorna...

Jag behöver hitta lite ny snygg förvaring till alla mina saker. Det är lite trixigt eftersom min arbetsplats kommer att vara lång men med lågt i tak då bänskivan ska placeras under ett snedtak. Min tanke är att platsbygga en hylla samt att ha förvaring under bänkskivan men jag funderar vidare.

Vi är även i akut behov av en väggkalender! Fråga mig inte hur vi klarar oss utan... Just nu håller jag allt i huvudet då jag slarvat med att använda mobilen sen jag blev mammaledig. Jag hittade några roliga lösningar när jag kikade runt men jag kanske får inhandla en vanlig först och satsa på att göra en roligare lösning i hallen till nästa år...


En rolig kalender som jag hittade här


Ferm Living



Alvhem


Kreativa rum

Nu när plastmattan i övre hallen äntligen åkt ut, väcks förhoppningen om att äntligen få det färdigt här... Det är liksom svårt att inte tänka några steg längre! I mitt huvud är allt golv redan på plats...

Ni kanske undrar vad som ska bli av denna långa hall (som till viss del består av det gamla badrummet). Eftersom vi har tre sovrum och är fyra personer blir det inget rum över till mig och alla mina pysselsaker. Tidigare hade jag ett av sovrummet som mitt eget men nu ligger alla mina saker intryckta i rummet där det råder total kaos! När hallen är klar flyttar jag ut mina saker och kommer att ha en lååång bänskiva och mycket förvaring.

Kunde inte låta bli att kolla in hur andra har det i sina kreativa rum... Först några biler från Rum...





En färgklick kanske? Bilder från Modkid Patty Youngs arbetsrum där hon designar sina barnklädesmönster och tygkollektioner.

Då var den väck!

Nu sitter jag här och gäspar. Det har varit fullt ös på barnen här hemma idag och det ska verkligen bli skönt att få  vila ryggen i soffan en stund. När T vilade middag lyckades jag även få M att sova i bärselen en stund så jag fick ett infall och började rita lite på vårt kök i Ikeas Home planner men med en del ändringar. Vi har verkligen tröttnat på ek och vill ha vita luckor och ett ljusare och luftigare kök! Nu är köket bara fem år gammalt så det vi vill göra är:

- Byta till vita släta luckor (helst med integrerade handtag)
- Byta ut stänkskyddet till ett enhetligt (idag kakel och glasskivor), kanske svarta glaskivor?
- Byta ut blandarmunstycket
- Göra om köksön genom att ta bort den förhöjda delen och i stället sätta två 37 cm djupa bänkskåp med lådor här och byta till en bänkskiva som täcker hela ön isamma nivå,
- Måla hela köket vitt med en avtorkningsbar färg (ett måste med två barn som kladdar)!
- Köpa nytt bord och nya stolar
- Köpa nya taklampor

Om jag inte tänkt praktiskt hade jag valt bort väggskåpen vi diskbänken men rent praktiskt skulle det inte fungera. Det är här vi har allt som plockas ur diskmaskinen och springa genom halva köket är inget alternativ! Däremot funderar jag på att slänga ut vägghörnskåpet och i stället ha två 60 cm breda väggskåp intill ugnen. Nytt golv hade jag gärna också lagt in men där får jag hejda mig...

Det här projektet är bara en av många och verkligen inte högt prioriterat. Först ska övervåningen bli klar! Det är bara så typisk mig att vara tre projekt framåt fast vi har hur mycket som helst att göra.

Åter till verkligheten...efter middagen idag så tog vi barnen med oss upp och rev ut resterande av den gamla plastmattan i hallen. Nu är golvet rensat och när vi lagt in någon golvspånskiva till kan golvläggningen påbörjas, gissa om jag längtar!?

Förberedelser...

Idag har vi inte hunnit med så mycket av intresse här hemma, tvättning, städning och storhandling hade någon annan gärna fått sköta;) Desto trevligare hade vi på barnkalaset där det bjöds på smaskig jordgubbstårta och goda kakor! Det blev en del renoveringssnack och på vägen hem var vi laddade till tusen att dra i gång här hemma. Synd att C måste jobba ytterligare två veckor innan sin semester!

Vi har kommit fram till att vi måste sätta kakel och klinker själva. Ska vi anlita någon så kommer vi kanske få jobbet gjort i höst med tanke på att ingen har tid just nu. Alltså lika bra att göra det själva så får det ta sin lilla tid. Nu har vi börjat mäta ut lite för duschen, hur vi ska placera plattorna och vart vi ska börja. Det krävs en del förarbete innan man drar igång (inget för mig som är otålig). Blir det fel kommer jag störa i hjäl mig och vilja göra om, inte så lätt i ett badrum... Hade varit betydligt lättare med mindre plattor!

Ett färdigt badrum nu tack!



Bilder från Aspens hemsida.

Från en sak till en annan. Hallen och det ena sovrummet på övervåningen kan sammanfattas med kaos! Hallen har på vissa ställen rosa plastmatta på andra inget golv alls eller spånskivor. Nu vill jag lägga golv så röjning pågår! Sovrummet där vi tryckt in allt som vi inte vet vart vi ska göra av samt byggmatriel har vi också börjat röja ur. Nu vill jag ha ording och reda även där! Jag önskar mig mer tid om någon undrar, synd att man måste sova!

Vilken vecka!

Jag överlevde min första vecka som ensam mamma med två barn även om det känndes tveksamt igår! Efter en natt, (eller snarare flera), utan riktig sömn var tålamodet sisådär. Det tillsammans med en otröstlig skrikande bebis och en trotsig liten tjej... ja, behöver jag säga mer? Jag stog ut till lunch sedan packade jag in barnen i bilen och körde till stora staden för att shoppa och hälsa på C på jobbet.

Väl framme somnade M i vagnen, mycket skönt men då var det T:s tur att börja gnälla. Det eftersom hon vägrade äta och somna i vagnen skulle hon inte!

Det blev några ramar och lite annat smått och gott från Cervera som fick följa med hem. Som ni vet håller jag på att fixa med T:s kök och hennes rum. Idag kikade jag lite i Fröken Fräkens webbshop. Där hittade jag några roliga saker som kanske kan passa men jag letar vidare...







Idag har jag äntligen fått tummen loss och lagt ut lite saker på Tradera. Mycket skönt då det känns som om jag aldrig får någon tid över till sådant... Paj har också bakats här hemma då vi har harft en del av släkten här på fika, mysigt!

Ytterligare ett...

...litet projekt som skulle blivit gjort för ett par år sedan är inklädningen av skoskåpen i hallen. Nu är det också fixat! Listningen är avklarad och så här ser det ut idag. En strykning till av listerna och så ska strömbytaren bytas ut, (sladden till syns på bilderna), sen är det klart! Om man bortser från mina nya planer då;)