Vintage



Om man som jag har turen att bo i samma stad som in my houses fysiska butik så måste man kika in på riktigt ibland och det gjorde jag i lördags... Bor du för långt bort så kika in i webbutiken, många roliga prylar och fina bilder! Här hittar du dit...

Några tillbehör







Kan inte låta bli att tänka några steg längre när det gäller vårt badrumsprojekt. Även om badrummet är på god väg att bli färdigt så lär det väl dröja innan vi kommit så långt att vi kan sätta upp krokar, toahållare och andra tillbehör. Men att kika på vad man vi ha gör väl ingenting, eller? Jag tycker att vipp har tillbehör som tilltalar men priset är väl lite saftigt kanske? Fler bilder hittar du här.

Pysslat

Ännu en fredag är här och med det kommer en efterlängtad helg=) Nu har jag bestämt datum och tid för T:s tvåårskalas och även bokat lokalen som vi ska ha namngivningsfesten för M i men det blir inte förrän i November...

Har haft lite pysselsug de senste dagarna så bl.a. den här ordtavlan har kommit till. Jag har haft så dåligt samvete för att jag inte har skrivit upp alla roliga ord som T sagt sedan hon började prata. Även om vi förstår vad hon menar är det inte alltid som det blir så rätt. Tanken med tavlan var att innan det är försent, (man glömmer snabbt), sammanfatta roliga ord och uttryck som hon har sagt. Ett personligt och roligt minne att ha kvar!

Vilken gobit!

Då har badkaret anlänt men får dessvärre snällt stå och vänta tills badrummet är klart. Jag har mycket som ska fixas här hemma. Snart fyller T 2 år och då ska det bli barnkalas, sen är det dags att planera M:s namngivningsfest i November. Många i släkten har långt att åka så det gäller att spika datum snart. Badrumsinredning i form av handfat och förvaring ska beställas, med mera, med mera...

Men vad gör jag i stället? Jo, kollar inredning till husvagnen!? Hittade några roliga bilder som jag tänkte visa er. Gillar mycket av inredningen, en sådan matta ska vi också ha men jag hade nog valt att måla taket vitt... Nu får jag ta och få något vettigt gjort innan T ska hämtas på dagis!






Bilderna är lånade från Bolig Magasinet.

På ingång...

Tänk att vi redan är inne på andra veckan efter semestern, va tiden går! I mitten av oktober blir det lite minisemester igen för då bär det av mot mamma för att hämta hem vår husvagn som vi köpte på semestern. Ja, du läste rätt, vi ska börja campa eller snarare prova om det är något för oss. Det är en gamal vagn men i gott skick och självklart ska jag visa er bilder när renoveringen av den drar igång! Ett nytt spännande projekt som vi ser fram emot!

Fick precis veta att vårt efterlängtade bubbelbadkar anländer imorgon. Synd bara att badrummet inte riktigt är färdigt ännu! Karet är av märket Dimma och det är gjort för två personer. Här ska jag krypa ner och värma mig många gånger i höst och vinter!



Bilder lånade från dimmas hemsida.

Ljusslingan





Den här ljusslingan inhandlades under våran semester och har sen dess legat i en låda. Tänkte ha den i hallen uppe men eftersom vi ännu inte är klara och jag var nyfiken på att se hur den såg ut så fick den flytta in i vårt sovrum. Slingan fungerar även utmärkt utomhus, kanske till kräftskivan?

Plåtskåp

Kikade in på Village igår och hittade lite nya roliga prylar. Jag gillade bl.a. deras nya plåtskåp och golvlampan, kanske något man kan önska sig när man fyller år... Hittade inga bra bilder men tog några från katalogen...







Plåtskåp är riktigt snygga och allra helst de riktiga äldre skåpen. Men då de är väldigt eftertraktade och dyra så finns det billigare alternativ i form av nytillverkade. Tipset hittade jag på inspirationsdesign.blogg.se och skåpen finns i två olika varianter hos Jula och kostar 795 kr respektive 995 kr. Skåpet från Village kostar 1495 kr.



Kuddkrig i höst?


Kuddarna finns att köpa på Hemtex.se

Fler nyheter

Har tillbringat större delen av dagen i Karlskrona med barnen. Passade på att titta in på jobbet och åt även lunch med C innan jag kollade in några höstnyheter på stan. Nu har vi köpt golvbrunnar och det blev en som på bilden här nere.

I duschen får bli 10*10-plattor och dessa samt vit fog till väggarna har inhandlats. Fick tidigare ett tips om att man kan blanda den vita fogen med en multibinder som gör den mer smutsmotståndig, även detta är inhandlat! Vi hann också med ett besök på Kvik och har nu en färdig offert som vi känner oss nöjda med. Kanske blir det till att lägga en beställning imorgon eller på måndag, måste bara kontrollmäta lite först.

Vi har valt en vit högblank bänkskiva 160 cm bred och med två rektangulära handfat. Under skivan har vi tänkt oss Mano Sera (svartlasserad ek) med grepplist. Förvaringsskåpen som vi vill ha till höger om handfaten på den långa väggen till höger ska ha samma lucka men utan grepplist och med bredden 80 cm om inte 120 får plats... Över handfatsmöbeln ska en lika bred spegel upp och vi funderar på 4 st torchlampor i vitt, även dessa från kvik.


Bildbevis




Lovade att visa bilder på hur det går med vårt badrumsprojekt. Här kommer beviset på att väggarna snart är färdigkaklade... Ingen är gladare än jag! God natt på er!

Hösten på ingång...

Jag älskar sommaren och även om det fortfarande känns att det är sommar vissa dagar gör sig hösten påmind när alla nya kataloger dimper ner i brevlådan. Igår kom t.ex. Stoff och stils nya katalog och jag kunde inte riktigt låta bli att inspireras. Väldigt många nya söta barntyger och en hel del fina nyheter till hemmet. Tog några bilder från katalogen så håll tillgodo!









Bilder tagna från Stoff och Stils nya katalog, vill du se fler bilder och i bättre kvalité så hittar du det här.


Nu är det på gång!

Äntligen har "projekt badrum" återupptagits och hälften av väggarna är klädda med kakel. Ska se om jag hinner lägga upp några bilder senare idag... Själv håller jag alla tummar jag har för att vi kan göra klart badrummet innan vintern är här. Ingen höjdare att duscha i källaren då, speciellt inte med två små barn!

Jag funderar in och ut på hur vi ska lägga golvet. Jag är inne på att lägga de stora plattorna som är 30*60 utan förskjutning. Till duschen var tanken att skära ner dem i önskad storlek. Plattorna har en rak kant och är i sten, så ja det går om man slipar kanterna något. MEN, det tar förmodligen för lång tid. 10*10 finns att köpa så nu är det bara veliga jag som ska bestämma mig...

Även två golvbrunnssilar ska inhandlas; en till duschen och en till badkaret. Helst hade jag valt en avlång golvbrunn längst väggen, helt klart det snyggaste! Men där fick jag ge med mig med tanke på den större risken för vattenskador. Funderar på någon av dessa, vilken tycker du är snyggast?



Bilder lånade från sigro.se och bygghemma.se



Några förändringar

Har länge velat ändra designen på min blogg eftersom den inte alls passat mig egentligen. Men bristen på tid och kunskap har gjort att det aldrig blivit av. Nu har jag bestämt att jag ska försöka fixa till designen lite i alla fall. Ni får ha överenseende med att den inte riktigt är färdig ännu.

Passar på att bjuda er på ytterligare några bilder från T:s rum och hoppas ni tittar förbi snart igen!








Kaffe




Passar på att avnjuta en god kopp kaffe nu när båda barnen sover en stund... Inte helt fel men det känns ensamt nu när C börjat jobba! Nu ska jag kika lite på badrum för i veckan kommer en firma som ska ge oss en offert på arbetet i badrummet, spännande!

Ett och annat...

...har nog hänt sedan jag visade bilder från hallen sist. Varför tar det alltid många gånger längre tid än man tror att fixa saker?! Första dagen på semestern skrev vi en lista på saker som SKA bli gorda och saker som vi VILL ha gjorda. Tog en titt igår och insåg att vi inte ens hunnit göra hälften av sakerna som SKULLE bli gjorda.

Ja, ja hallen är i alla fall på god väg att bli klar, alltid något! Det som måste fixas nu är någon som kaklar badrummet som har sett likadant ut sen i våras (inte en chans att vi hinner fixa det också nu när vi har två små och C börjar jobba)!

Här får ni några bilder från hallen som den ser ut nu. Skivsättningen av väggarna är klar och det är spacklat tre gånger. Golvet är på plats men lister saknas. Balkarna och de gamla brädväggarna är vitmålade och taket är på gång och till stora delar på plats och så här ser det ut:



Några till...





Lovade er fler bilder från T:s rum och nu har ni fått några till, fler kommer!

Nu har jag druckit mitt kaffe i lugn och ro eller vad man kan kalla det... Dags att gå upp och spackla väggarna en tredje gång, Kanske hinner jag slipa och väva också? Taket ska också upp, vi får se hur långt vi hinner så här i sista dagarna innan C ska börja jobba igen. Uppdatering i form av bilder från hallen kommer snart, jag lovar!

Barnsligt roligt!

Golvet i hallen där uppe är på plats men jag tänkte försöka hålla inne på bilder tills listningen är klar.

Har fixat lite inne på T:s rum och fyllt på med ny inredning. Det är riktigt roligt att fixa och dona i barnrum! Jag bjuder på några bilder från en av de långa väggarna trots att det återstår lite fixande innan allt är klart. Fler bilder från resten av rummet kommer snart...






Välkommen in!

Pysslar och plockar för fullt här hemma, golvläggning pågår i hallen där uppe och jag ska visa er resultatet så fort vi har hunnit lite längre. Jag har även fixat lite i hallen men bara genom att placera ut några nyinköpta prylar på skoskåpen. Målning och annat fixande får vänta lite till, så här ser det ut nu, men jag inser att jag har tröttnat på tapeten!










En av många...

...små saker som fått följa med hem från våran resa är den här tvålbehållaren i forma av en glödlampa. Den får nu hänga i köket och är redan väl använd!






För övrigt så har det inte hänt så mycket när det gäller renovering. C håller på att montera vattentanken till vår vägghängda toalett och förhoppningen är att plattsättningen drar igång under morgondagen. Gissa om jag vill att det ska bli klart nuuuuu?!

Tack för hjälpen!

Nu har de flesta sakerna som igår kväll fyllde hallen hittat sin plats här hemma. Jag har småplockat lite och även fixat en blomma, choklad och ett kort till våra bästa grannar som passat katten när vi har varit bortresta. Ingenting märkvärdigt men snart ska vi knalla över och lämna detta som ett litet tack.





Hemma igen!

Efter en och en halv vecka på resande fot är vi nu hemma igen. Det är faktiskt ganska skönt även om det är underbart att ha semester när man inte är på hemmaplan. Man tar liksom dagarna som de kommer och har inga direkta måsten. Vi har säkerligen kört närmre 200 mil under vår semester. Något som jag gruvade mig lite inför innan med tanke på våra två små rastlösa barn. Det var tydligen onödigt för det gick toppen!

Vi har bl.a. besökt Hässleholm, Örebro och Stockholm och det har blivit en del shoppande som jag får visa er här framöver... Idag blir det inget renoverande för oss. Däremot står många kassar och väskor och väntar i hallen, så jag ska väl ta mig samman och packa upp lite. Ja, så det bara är att dra igång med projekten här hemma i morgon menar jag;). Då får jag ta och visa er lite bilder också, på återseende!