Valet är gjort!

Äntligen har vi bestämt oss för vilket kakel och klinkers vi ska ha i vårt badrum. Vi har hela tiden varit säkra på att vi vill ha vita plattor på väggarna och någonting i grått på golvet. Inte så fantasifullt men med grått och vitt får man en neutral bas som passar till det mesta.

Vi valde stora vita matta kakelplattor (30*60) till väggarna och till golvet blir det en stenplatta i likanadnde storlek. Vi vill inte ha ett för mörkt golv och det här har vi tittat på många gånger utan att tröttna så förhoppningsvis kommer vi att bli nöjda. En liten bild får ni här:





Lite uppdatering kanske?

Nej vi har inte gett upp när det gäller badrumsrenoveringen! Det har i själva verket hänt en del sen jag senast visade vad vi hade på gång. Nu sitter fuktspärren på plats och till helgen är det dags att lägga golvet om vi nu inte är på BB förstås...



Fuktspärren på golvet är på plats och är i form av en ångtät matta som sätts med ett tvåkomponentslim. Man blandar en hink med lim och en säck cement och jag lovar det går inte att tvätta bort när man får det på sig!



Flytspacklingen är avklarad! Även våtrumsskivorna runt takfönstret är nu på plats!



Avgränsning runt golvbrunnarna vid första omgången av flytspacklingen. Det för bästa resultatet på fallet.





Golvvärmen har kommit på plats i väntan på flytspacklingen.



Golvet primat innan armeringsnät och golvärme ska läggas på plats.



Våtrumsskoivor börjar komma på plats. Alla hörn och golvvinklar förstärks med plåtvinklar för att undvika att väggar och golv rör på sig och därmed skadar tätskicktet.





En liten förbättring

När jag senast visade bilder från T:s rum var den långa väggen i hennes rum inte färdigmålad och delvis klädd med gips. Nu har jag målat väggen vit och de gröna ränderna på den andra väggen har fått sig en annan grön nyans. En hylla samt några tavlor har kommit på plast och skötbordet har fått flytta ut. I stället har hon tillfälligt tre små skåp där jag kommer att fixa något annat än tädtapeten som innehåll...



















Trädgårdsfixande

Senaste helgerna har vi tillbringat mycket av tiden ute med diverse trädgårdsprojekt. Det är verkligen synd att vi inte har lagt mer tid på tomten tidigare! Med tanke på alla pågående projekt inne i huset har tiden helt enklet inte räckt till. Min dröm är att om något år fixa till parkeringen, grusgången och bakgården. Har tänkt att stensätta parkeringen och förmodligen även bakgården. Något som jag får klura på tills det är dags...

För två år sedan fick vi för oss att ta bort ett gammalt trädgårdsland och fixa till det lite... Så här ser det ut idag.







Förra helgen fick vi eller var det kanske jag (?!) ett ryck och fixade till rabatten längst med garaget. Nästa år kanske poolen får sig en annan plats så att vi kan möblera bakgården med någon snygg och skön soffgrupp i stället. Ytterligare något som jag får fundera på. Så här ser det ut idag och det återstår bara att få några växter på plats..










Härliga sommar!

Passade på att ta med mig T ut i trädgården nu när värmen och solen äntligen har hittat tillbaka. Ja sommaren är helt klart min favorittid på året! Hoppas på en lika fin som förra året då vi inhandlade en pool för att överleva i värmen. Som vi slet med renoverningen av vårt sovrum då! Inte helt fel att smita ner och svalka av sig då och då.

Samma pool har nu monterats upp så nu inväntar vi bara den riktiga sommarvärmen så att vi kan premiärbada. Inte så snyggt med en stor rund blå pool men den fyller sin funktion och när man har småbarn är det skönt att ha en pool ovanför mark med tanke på att en olycka lätt händer...



Innan poolen kom på plats passade vi på att tvätta av och måla planket och garaget. Det blev verkligen bra med tanke på att det tidigare var mer grönt än vitt. Nu är det bara resten av huset kvar...

Pysslat

Dagarna går och i morgon är det bara en vecka kvar tills den lilla/ lille beräknas anlända. Vi trodde nästan att vi skulle få åka in inatt men inte då...

Har mycket på gång här hemma och har därför fokuserat på att få saker gjorda men varit betydligt sämre på att visa det här. Här är ett av några projekt som jag sysselsatt mig med. Den nya vagnen (Baby Jogger City Select) har fått sig en vändbar och tvättbar dyna sydd av molntyg i svart och grönt.

Till liggdelen som snart behöver monteras har jag sytt ett drapålakan i samma tyg.



Efter en del jagande på Blocket hittade vi även en spjälsäng. T använder fortfarande sin men säkert inte så länge till och då har vi en över, känns onödigt att köpa en ny! Hade tänkt mig en med sänkbar långsida men det blev till slut en vanlig då utbudet av spjälsängar varit dåligt när jag kollat... Ett vanligt vitt spjälskydd har jag sytt om och här är resultatet.