In med det nya...


...och ut med det gamla. Det jag vill säga är att det snart är nytt år och med det kommer nya spännande utmaningar. Det gångna året för mig har varit händelserikt och ett roligt år att se tillbaka på. Det största och mest minnesvärda som hänt är självklart den femte juni då min andra dotter kom till världen.

Året som väntar är för mig ett oskrivet blad som jag hoppas ska fyllas med många roliga upplevelser och lärdomar. Inga löften ges men många önskningar och förhoppningar finns...

Hoppas att ni alla underbara läsare får en riktigt mysig kväll när ni firar in det nya året! Ni betyder mycket för mig och jag hoppas att vi ses under det nya året!

Årets nyheter

Jaha då var julen över för den här gången vilket jag tycker känns ganska så skönt. Jag är helnöjd och har haft en superskön ledighet med familjen. Dosen av julmat och allt annat som hör till känns alldeles lagom och suget efter att städa bort julen och välkomna det nya året börjar smyga sig på. Jag satte mig ner med Ellos nya katalog och fick genast ett otroligt sug efter att förnya och fixa där hemma. Nu är jag ju inte hemma och det kanske är tur så jag får vila ytterligare en dag innan jag är åter till vardagen igen. Här är några av mina favoriter ur Ellos nya sortiment av heminredning. Har du något tips på nya prylar till hemmet som man bara inte får missa?

Igår åkte vi en sväng till Örebro för att kolla in julrean men det kändes mest som om det var julsakerna som reades ut så det blev inte så mycket reashoppande förutom massa kläder och skor till barnen. Ja, en och annan inredningspryl slank också med hem förstås.

För övrigt så har barnen för tredje gången på bara en månad åkt på en förkylning och vi vuxna känner oss också halvkrassliga. Hoppas att sista nattens sömn här uppe gör susen för imorgon väntar en lång bilresa innan vi åter är hemma igen.

Hoppas att ni alla har haft en riktigt mysig julhelg och att ni mår bra i väntan på det nya året!

Julmys...

Ja då var den stora dagen över men vi fortsätter väl julmysa lite till eller vad säger ni? Hoppas att ni hade det bra igår och att ni också fick besök av tomten för det fick vi. Till och med jag hade varit snäll för några paket var till och med till mig. Idag har vi varit på "hemmaplan" och imorgon ska vi också vara här och fira lilla julafton med min andra syster och hennes familj, det ska bli kul!

Jag håller på med lite förändringar här på bloggen då tanken är att jag ska använda ett annat bloggverktyg för att även kunna använda surfplattan och mobilen när det behövs. Skulle något strula eller om jag är frånvarande någon dag så vet ni varför. Hoppas att jag/vi reder ut det!

Nu ska jag fortsätta med lite papperspysslande och mysa med familjen. Passar även på att bjuda er på en mysig bild som jag hittade på Livet hemma.

Dan före dan...

...har vi delvis spenderat hos min kära farmor där det bjöds på skinkmackor, härligt nygräddade våfflor och mandelmusslor med grädde och choklad. Nu är man sådär lagom däst och vi är åter hos mamma där vi myser framför brasan intill den nyklädda julgranen i väntan på ännu mera julmat. Snart kommer ena systern med familj och då ska jag passa på att göra det som jag gillar bäst med julen, mysa med familjen:). Synd bara att min andra syster med familj inte är här. Till er och till er övriga i släkten passar jag på att önska en riktig mysig jul!

Bildkälla

Paketen på bilden är tillängnade alla er goa läsare som dag efter dag tar er tid att kika föbi och som iband även lämnar en och annan kommentar.  Vad skulle jag göra utan er:)!? Jag önskar er en riktig mysig jul och hoppas att vi snart ses igen!

Äntligen lite snö!

Nu är vi äntligen på plats efter en lång resa. Allt gick bra om man bortser från en hel del tjat och barnskrik förstås;). Härligt att komma till snön! Det hjälper julkänslan lite på traven, hoppas bara att den får stanna till jul.

Det blev inte mycket gjort igår för vi var så trötta efter resan. Vi bjöd på våran hemmagjorda glögg vilket uppskattades mycket! Den var ännu godare den här gången:). Idag har vi haft en mysig dag hemma. Vi har byggt snöbollslyktor, griljerat skinka, fixat jansson och ska kanske ta och klä granen ikväll (om vi hittar belysningen). Skönt att kunna ta det lugnt och mysa med familjen så här innan jul.

Här är dem!

Nu är alla kläder nerpackade och lite annat är fixat så jag känner att jag har läget under kontroll. Passade på att ta det lugnt en stund och knäppte några bilder på dem nya stolarna som monterades i hop alldeles för sent igår kväll. Jag är helnöjd men inte med bordet. Ska som jag tidigare berättat ta en kraftansträngning och måla det någon gång framöver. Undrar bara när tiden ska räcka till det? Varför är det så att om man byter ut en sak iett rum så vill man bara fortsätta!? Eller det kanske bara är jag som är lite konstig?

Nåja, nu tar jag julledigt från bestyren här hemma ett tag. Men jag lovar inte att ni slipper mig här för det;). Jag önskar er alla en riktigt fin dag och hoppas att ni tittar föbi snart igen!

Två dagar kvar...

Då har fjärde advent passerat och vi har bytt vecka igen, bara två dagar kvar sen bär det av hemifrån. Som vanligt firar vi med min familj, i år hos min mamma, och lånar ut vårat hus till våra snälla kattvakter.

Det är en hel del som ska fixas innan vi kan åka. Julklapparna har jag slagit in och jag har även bakat pepparkaksmuffins, kolakakor och en stor toscakaka som ska få följa med upp (fikabröd brukar uppskattas). Det som återstår nu är att städa huset, tvätta, packa och det brukar ta sin lilla tid. Jag packar alltid åt mig och barnen och det är allt för många saker som är nödvändiga att ha med sig så vår takbox monterades på bilen igår. Ett väldigt bra sätt att få plats med alla nödvändigheter när en kombi inte räcker till;).

I år har vi dragit ner på julklappsinköpen till alla vuxna och satsar i stället på barnen eftersom det börjar bli rätt många. Jag och C ska alltså inte köpa något till varandra men vi fuskade lite och köpte i stället en gemensam julklapp, nämligen nya köksstolar som vi länge funderat på. Dem skulle komma idag eller imorgon. Hoppas idag för då hinner jag kanske visa er resultatet innan vi åker. Hoppas att din helg har varit bra och att du julbestyren under kontroll;).

Bildkälla

Efter fyra veckor

För er som inte minns så satte vi en sats med glögg på jäsning för fyra veckor sedan. Idag hade det blivit dags att tappa på flaska och här är resultatet. En trevlig liten gå-bort-present som vi givetvis provsmakade och godkände innan vi tappade upp...


Ettiketerna har jag gjort själv och skrivit ut på vanligt papper och monterat med dubbelhäftande tejp. Sedan fick alla korkar sig en omgång färg. Busenkelt och ett bra sätt att använda gamla flaskor på. Jag är helnöjd och kommer förmodligen ha det här som en tradition varje jul framöver.

Spegel, spegel...

...på väggen var är du? Ja här är tanken att en stor spegel ska upp här. Vi har tänkt oss den lika bred som handfaten men ska filura lite på höjden. Vi letade länge efter en färdig lösning men hittade ingenting som vi gillade så det blir till att beställa en från glasmästaren och fixa några upphängen...


Men det får vi ta tag i efter jul och nyår för i helgen har vi fullt upp med annat som ska förberedas inför julen. Glöggen ska tappas på flaskor, paketen ska slås in och det ska förhoppningsvis julbakas lite... Vad har du för planer, kanske något som inte alls hör julen till?

Ingen vanlig morgon...

Hej på er och hoppas att ni har haft en trevligare natt och morgon än mig! Känner att jag är oerhört gnällig och som att det här med sömn är någonting som jag tjatar om hela tiden. Ni får ursäkta jag lovar en bättring så fort jag får sova lite bätre;).

Själv har jag och lilla M varit i gång sedan fyratiden i morse då jag vaknade av att hon knappt kunde andas. Gissa om adrenalinet pumpade!? Blev dock bättre när hon fick sitta upp och jag kunde ringa sjukvårdsupplysningen där vi fick rådet att åka in.

Har aldrig upplevt sån läskig hosta och igenkorkad hals hos våra barn tidigare och man känner sig så hjäplös och rädd. Givetvis mådde hon bättre när vi var där inne och det vi fick var ett recept på hostmedecin. Skönt att få henne undersök iallafall! Nu håller jag stenkoll så att det inte blir värre med tanke på RS-virus och så...

Planen var faktiskt att jag skulle gå och vila eller sova när jag kom hem men lilla M vägrar somna. Igår sov hon en halvtimme på hela dagen och var då vaken mellan 07:00-21:00, kan inte tro att hon bara är 6 månader!

Återkommer med något roligare när energin är påfylld, jag lovar! Önskar er alla en fin dag!

Bilden är lånad här.


Pappersförvaring & tillfälliga krokar

Ibland ser man en sak och tänker den där måååste jag bara ha. Så var det med den här trådkorgen som jag sedan den kom in i Mios sortiment har sneglat på och tänkt att jag ska använda som toapappersförvaring i vårt badrum. Den fick helt enkelt följa med efter ett besök där i lördags.

Även handdukar och badlakan är inhandlade. Valet föll på dessa från Hemtex och jag måste säga att jag känner att jag valde rätt. Eftersom vi inte kunnat bestämma oss för vilka krokar vi ska ha så inhandlades dessa med sugproppar på Åhléns som en tillfällig lösning. Helt ok för att vara tillfälliga;).

För övrigt har det varit en hektisk men rolig dag för min del. Först iväg till dagis med T för att åka direkt vidare mot mammagruppen där vi idag hade avslutning. Efter det bar det av mot Resturang utkiken för jullunch med jobbet. Mycket trevligt och M skötte sig bra för att inte ha sovit just någonting på hela dan. Sedan raka vägen mot dagis för att hämta T. Nu sitter jag här och tröttheten börjar göra sig påmind efter ännu en natt med dålig sömn... Vad har du haft för dig idag? Handlat julklappar, julbakat eller har det kanske hänt något annat skoj på jobbet/hemma?

Badkaret på sin rätta plats!

Då fortsätter vi med badkaret som länge har stått en bit ut i rummet för att el och vatten skulle kunna kopplas in. Det har även fungerat som ett stöd under tiden vi limmade fast duschväggarna i golvet vilket tog sin tid. Vi lyckades efter tredje försöket och använde oss då av tigerfix, det är då man frågar sig vaför vi inte gjorde det på en gång...

Även täcksidorna till badkaret har kommit på plats. Blandaren är en inbyggd sargblandare även den från dimma, på så sätt döljs duschslangen när den inte används. Så här ser det iallafall ut nu när badkaret är på plats.

Badkaret är suveränt när man har små barn som ska badas! Och ännu bättre för oss vuxna som behöver ta det lugnt en stund;).

Idag blir det en lugn hemmadag med barnen som är lite halvkrassliga och hostar och snörvlar. Försöker aktivera oss lite så jag och T har redan hunnit med att baka pepparkaksmuffins. Det ska bli gott att få fredagsmysa med lite fika sen! Vad gör du för att skapa fredagsmys?

Så här blev det

För er som är nyfikna på att se hur mina canvastavlor blev har jag några bilder som jag vill visa. Jag visar inte hela tavlorna eftersom jag inte vill publicera bilder på barnen som själva inte kan välja om dem vill vara med här eller inte... Men här kommer en glimt av hur det blev även om dem är betydligt finare i sin helhet och i verkligheten.

Jag hade först tänkt att måla sidorna på canvasen svart men tycker om tavlorna som dem är så jag låter nog bli...eller? Vad hade du gjort?

Sneakpeak

Efter en supermysig kväll med luciafirande och fika ute, handlades de sista julklapparna och senare på kvällen passade jag på att fixa till mina canvastavlor, ska visa er resultatet sen. Men först tänkte jag att ni skulle få kika lite på vårt badrum igen. Har inte visat så mycket därifrån på ett tag och det beror till stor del på att det inte är riktigt färdigt ännu. Är ju så mycket annat kul man vill hitta på nu innan jul:). Men man vill ju bara bli klar så att man kan se helheten med inredning och allt!

Nu har jag iallafal bestämt vilka färger inredningen ska ha och efter helgens shoppingtur är även en hel del av inredningen inhandlad. Färgvalet kom till efter en hel del velande men jag är verkligen supernöjd! Det är alltså dessa färgerna som ni kommer att få se mer av i vårt nya badrum...


Julklappstips

Oj vilken dag! Nu sover båda barnen en stund och jag laddar med en kopp kaffe och ett par pepparkakor innan det bär av mot dagis och luciafirande:).

Hittills idag har T:s trots verkligen gjort sig påmint, hoppas att hon blir på bättre humör när hon fått sova en stund! Jag minns så väl för några år sedan när man gick i affärer och såg barn som kastade av sig mössor och skor och skrek både det ena och andra och gjorde allt annat än de föräldrarna ville. Då kändes det avlägset, men nu är jag själv där. Jag har två underbara barn men ibland är T inte riktigt sig själv för en stund, tur att det går över:).

På tal om något helt annat som känns lite roligare. Jag kikade för ett tag sen in hos Malin på Inspiration och design och hittade via henne en beskrivning på hur man gör egna canvastavlor. Efter lite funderande så beställde jag några förstoringar (redigerade till svart-vitt i photoshop) och införskaffade canvasdukar för den perfekta julklappen. Nu ska tavlorna bar göras också, får se när det blir lite tid över. Beskivning på hur man gör hittar du här. Har du också något bra julklappstips?

Bilder lånade från: bluecricketdesign.net

Julkorten klara

Nu har jag äntligen fixat alla julkorten som i år fick bli kombinerade tackkort till M:s namngivning. Jag beställde färdiga foton med julhälsning i storleken 15*15 som jag monterade på dubbelvikt cardstok i samma storlek. Sen skrev jag en personlig hälsning i varje kort och tackade för den fina presenterna som vi fick...

Hoppas att ni har haft en mysig söndag och tredje advent! Själv började vi dagen med sovmorgon till nio, med ett gäng avbrott förstås, med iallafall. Vet inte när det hände senast, men skönt var det! Kan bero på att vi var iväg hela dagen igår och att T inte sov middag... Ha en mysig kväll allihopa!

Tvålpumpen

Har tillbringat större av dagen på stan tillsammans med familjen och en del julklappar och lite inredning till badrummet har inhandlats. Nu efter en god middag ska vi ta kvällen och bara mysa. Ett av dagens inköp är den här tvålpumpen som jag bara var tvungen att ha...

Lite jul här med

Fredag igen och än så länge har dagen mestadels bestått av pysslande ihop med barnen men även lite röjning av köket har hunnits med. I morse möttes jag av ett berg av disk och massor av prylar som låg både här och där. Vi brukar alltid röja på kvällen men igår fanns orken inte riktigt där.

I inredningsvärden kan man knappt tro att disk existerar för bilderna man möter är alltid välstädade och stylade. Men så är det ju så mycket roligare att visa upp bilder där man inte möts av oreda. Så även jag hakar på och väljer att visa den städade sidan... Men bara så att ni vet så har vi inte alltid sån här ordning hemma. Barnen får leka och sprida ut sina leksaker överallt och disken får ibland stanna på bänken en stund. Tur att diskmaskinen finns så att man kan gå från kaos till städat på några få minuter. Vet ärligt talat inte hur jag skulle klara mig utan en diskaskin!? Finns det något som du absolut inte kan leva utan?


Ja det är så här vi har det i vårt kök för tillfället. Inte så överdrivet juligt kanske men för mig räcker det med lite belysning i fönsterna och lite annat smått för att få den rätta stämningen. Har du något pynt som bara MÅSTE upp varje år? Nej, nu tar vi helg eller vad säger ni?

Julgran a la 2008

Vi har inte firat jul här hemma sedan 2008 och har inte heller haft någon julgran sen dess. Men så råkade jag hitta en bild på granen som vi hade det året och tänkte att jag kunde passa att visa den såhär i juletider...

Om du ska ha eller skylle pynta en gran vad skulle du välja och i vilka färger?

På jakt

Då var det åter torsdag och helgen känns inte allt för långt borta längre. Vi har faktiskt inte så många planer inför helgen. Familjemys och lite julshopping står än så länge på schemat. Ser fram emot att fixa det sista i badrummet så att det blir HELT färdig, kanske det kan hinas med också?

Är som sagt på jakt efter en snygg tvålautomat eller liknande till duschen. Eftersom vi har den mitt i rummet och helt i glas känns det viktigt att förvara shampo, duschkräm och balsam på ett snyggt sätt. Vill inte ha flaskorna ståendes på golvet/ blandaren och kan tänka mig någon snygg behållare som kan limmas upp på väggen. Någon som har en sån? Eller har ni någon annan bra lösning? Så här ser det ut idag


Hade funderingar på något liknande denna tvålautomaten som jag hittade på e-bay men vet inte om den skulle ta över för mycket... Hur hade du löst det om du skulle fått välja?

På tal om något helt annat pratade precis med chefen på jobbet och på onsdag blir det jullunch med alla goa kollegorna. Blir en fulspäckad onsdag med avslutning på föräldrargruppen, jullunch med jobbet för att sedan hämta på dagis, ska bli kul iallafall! Att lönen hade höjts en aning gjorde ju inte saken sämre...

Ha en riktigt skön onsdag allihopa!

Nu har den äntligen kommit

Oj, vart tog den här dagen vägen?! Känner att dagarna rusar förbi men att jag inte hinner med allt det där som jag vill. Energin är inte riktigt på topp då min yngsta dotter inte vill sova så mycket längre. Natten har iallafall varit lite bättre och jag har fått mig några timmars sömn. Nu hoppas jag bara på att jag får hålla mig frisk, brukar ha rättså bra motståndskraft så att jag har ont i halsen försöker jag förtränga...

Har du hunnit med att handla alla julklappar och göra allt det där som hör julen till ännu? Själv har jag en del kvar att ta tag i så i helgen kanske det får bli en tur med familjen till den stora staden. Det är ju redan Lucia nästa vecka och därmed luciafest på dagis. Ska bli kul att se alla små söta barna sjunga! T övar för fullt här hemma:). Först ska jag fixa till lucialinnet som var lite väl långt samt leta på lite varma kläder att ha under eftersom festen är utomhus.

Inte för att jag har hunnit få sådär mycket gjort idag men lite ved har jag burit in. För igår fick vi äntligen våra 5 kubik hemlevererade. Perfekt nu när kylan börjar komma. Jag tror inte att jag har visat er vår vedförvaring tidigare och tänkte därför att jag skulle bjuda er på några bilder idag.

Den här byggde vi i samband med att köket flyttades och hallen gjordes om. Det var tidigare kök i det här rummet och där veden nu förvaras var en dörröppning ut till hallen. Vi satte in en kamin, byggde en toalett och resten av rummet används som arbetsum och extra gästrum.

När vi fällde in garderober i hallen fick vi ca 30 cm över som passde perfekt att använda som vedförvaring på andra sidan. Vi har satt samma plattor som vi har på hallgolvet på väggytorna. Förvaringen går från golv till tak och är ca 30*60 cm så det går alldeles utmärkt att stapla dubbla rader ved om man har vedträn som är ca 30cm. Väldigt skönt att ha ett vedförråd som rymmer så mycket. Hur förvarar du din ved om du har någon?

Kvällsinspiration

Hittade en lägenhet helt i min smak när jag kikade in hos Alvhem. Ljus, luftig och med fräcka detaljer helt i min smak. Kolla in den fräcka taklampan som fixats till av en ljusslinga, ser ut som den vi har i sovrummet. Något som du gillar lite extra?

Inte förvånande att även dessa underbara bilder är lånade från Alvhem.

Förvaring i hallen

Jag fick frågan om hur vi förvarar alla våra kläder i hallen och tänkte att jag kunde göra ett inlägg om just detta. För om det är något som jag tycker är viktigt så är det just att hålla ordning på prylar och för det så krävs smart förvaring.

Ni som har barn vet dessutom att det blir många små vantar, skor, overaller och andra kläder som måste ha sin plats för att man snabbt och smidigt ska komma iväg till dagis och annat.

Vi har en lång och smal hall och därmed är möjligheterna begränsade. Dessutom måste vi få plats med vagnen vilket tar sin plats. Tidigare hade vi ytterligare en dörröppning i hallen. Det var den som gick till det gamla köket rakt fram i hallen. Den byggdes igen och i stället fälldes tre 50-garderober, som vi hade över, in. Där rymms mycket kläder men eftersom garderoberna är längst bort i hallen  så förvarar vi jackor även på hängare innanför dörren. Våra skor har sin plats i skoskåpen närmst dörren och i skoskåpen längre in har barnen sina skor, vantar, mörssor, jackor och andra ytterkläder. Även våra mössor, vantar och halsdukar förvaras här. I en av garderoberna har vi lådor där vi förvarar kläder som inte används, typ vantar på sommaren...

Eftersom jag inte visade bilder på hela hallen senast får ni några till idag i stället.

Några saker som jag ska förbättra när det gäller förvaringen här är:

-Köpa fler lådor till garderoberna och märka upp dessa
-Fixa ytterligare förvaring i källaren för urväxta kläder och skor (som ska användas av nästa barn)
-Fixa en sittplats med förvaring när vagnen inte används så mycket längre (dröjer nog ett tag)

Det var lite om det, är det något som jag har glömt som ni undrar över får ni hojta till så svarar jag. Hoppas att solen skiner hos er också idag! För här är underbart väder, bara lite snö som saknas med betoning på LITE. Ha nu en riktigt bra dag!

Grattis och lite mera jul...

Efter den tuffaste natten sen M kom tar jag mig en välförtjänt paus när båda barnen sover. M vill inte sova på nätterna längre och den förkylningen som hon har åkt på gör inte saken bättre! Men trots detta vill jag önska min älskade unge grattis på sin halvårsdag;)! Skönt att man vet att det där med sömnen blir bättre med tiden...

Från en sak till en annan. Att ta lite bilder här hemma har jag orkat med iallafall. Hur dom blev är väl en annan sak. Tänkte i allafall att ni skulle få se lite bilder från vårt vardagsrum med julpynt och allt. Hoppas att ni är piggare än jag som drömmer om en hel natts sömn... Och ja, jag kanske borde gå och lägga mig i stället...

...men nej, det är ju så mycket roligare att vara vaken;).

Premiärbadat

Ja igår kväll kunde jag inte hålla mig längre. Vi fick ju det sista inkopplat i badrummet i onsdags och man måste ju testa så att allt fungerar som det ska. Men oj va skönt det var! Inte trodde jag att ett bubbelbad hemma skulle vara så skönt och göra sån nytta, över förväntningarna helt enkelt.

För övrigt så jobbar vi på så smått där uppe. Men vi har dragit ner lite på tempot och haft lite mer tid med familjen. Som ni ser har handduktorken kommit upp och hyllplanen i skåpen är på plats. Problemet som vi brottas med nu är duschväggarna. Vi har haft lite bekymmer att få fast hörndelarna i golvet. Dom ska limmas men eftersom avståndet är rätt stort mellan golv och ytan som ska limmas har det gått sådär. Andra försöket nu så  får vi se om det håller när det har torkat. Alternativet skruva finns ju liksom inte...

En vit jul?

Ja och lite svart och grått också. För ute känns det som om det kan dröja ett tag innan snön och julen gör sig påmind. I år har det inte pyntats så överdrivet mycket här hemma och för första året på länge har jag inte gjort några jularrangemang med blommor som jag alltid brukar. Eftersom vi inte kommer att fira julen hemma har jag inte heller planer på någon julgran. Nu kanske ni tycker att det känns trist och deppigt men nej, till våren öser jag säkerligen på med mer färg igen! Så här ser det ut i vår hall just nu. Det orangea har bytts ut mot krispigt vita och gråa toner. Inte så mycket så påminner om julen men en tomte, en kotte och några granar kanske räcker eller vad säger du? Sen hade jag väl inte visat er den nya tavlan sen den kom på plats ellerhur?

Resultatet kommer här:

Som jag tidigare berättade tillbringades en del av fredagskvällen i köket pysslandes med barnen. Resultatet blev dessa två hand- och fottavlorna. Ett roligt minne att ha kvar för att sedan ge till barnen. Jag använde mig av ett färdigt kit från Panduro som M fick på sin namngivning. Eftersom det innehöll material till tre tavlor gjorde jag en till varje barn och sen kan jag göra en till när M blivit lite större.

Tavlorna består av gips som är gutet i en plastform 15*15 cm där man i botten lägger en massa (trolldeg) som man gör hand- och fotavtrycken i innan gipset hälls i. Avtrycken är limmade i en ram av papper där hålet motsvarar avgjutningens storlek. Med en del karvande och trixande kunde avtrycken limmas fast i ramen som jag hade målat svart , inte helt busenkelt att göra men väldigt kul!

Fredagspyssel

Hej där! Tänkte bara kika in och visa att jag fortfarande lever;). Här har det pysslats med barnen ikväll och det ska bli spännande att se om det här kan bli bra... Någon som kan gissa vad det är?

Nu blir det snart fredagsmys här hemma. Har inga direkta planer inför helgen men hoppas på att kunna bocka av några saker från den berömda listan. Ha en riktigt trevlig helg nu!

Julkänsla?

Någon mer än jag som har svårt att förstå vart November tog vägen? Visserligen är det ingenting som jag klagar över eftersom jag tycker att november normalt sett känns ganska lång och mörk. Men så är det redan December och min julkänsla svajar måste jag erkänna. Termomertern visar plusgrader och det känns mer som oktober  än att det snart är jul...

Men vad passar inte bättre då än att elda ett par brasor, julbaka, dricka lite glögg och julpyssla. Får helt enkelt fortsätta med det och hoppas på att jag snart inser att julen är på ingång. För julen är verkligen en högtid som jag uppskattar och då jag gärna myser i massor tillsammans med mina nära och kära! Vad gör du för att få den rätta julkänslan och vad betyder den för dig?

Kikad in här och hittade ett par bilder som tilltalade mig. Själva väntar vi på en stor leverans av björkved. Hoppas att den kommer innan helgen för här hemma börjar veden sina. Ska absolut ta och fylla upp förrådet så fort den dyker upp!