Det var allt för idag!

Hej igen! Här kommer några bilder på dagens arbete som jag lovade tidigare. Vi har klätt in takbalkarna som vi förhoppningsvis ska hinna kvistlacka och måla i morgon. Även större delen av väggen med råspont har fått sig ett lager färg till. Blev en kort arbetsdag i dag för nu ska det tydligen grillas och drickas vin...





Då var det dags igen!

Efter en härlig fredagskväll och en lugn lördagsmorgon har gästerna dragit vidare och det är bara lilla familjen här hemma igen. Renoveringen har påbörjats och jag hoppas att vi kan få lite gjort i alla fall. Nu är inklädningen av balkarna påbörjad och jag ska se om jag kan få lilla T att sova en stund så att jag kan måla taket. Bildbevis kommer så håll utkik!

Först ska jag ta mig en titt på unik dekors hemsida. Jag har tänkt komponera en egen liten väggtext som ska få sin plats i vårt sovrum.

Ett recept på väggen kanske?




På återseende!

Ännu en vecka har passerat...

Fredag igen och bara en vecka kvar till semestern. Då ska mycket bli gjort här hemma men vi ska allt ha lite semester också!

Innan dess ska vi njuta av en ledig helg tillsammans med våra gäster som kommer i kväll.  Funderar på vad jag ska fixa för mat, kanske blir det grillen som får jobba i kväll... Kan hända att det slinker ner några glas vin också;)

Något av detta till kanske? Recepten till bilderna finns på här.




På schemat inför helgen finns även lite renovering. Balkarna i sovrummet kläs in, visserligen har jag betydligt fler saker på min att-göra-lista inför helgen men jag tror att jag behåller dem för mig själv. Har liksom insett att jag är ganska optimistisk i min planering, alltid lika tråkigt när man inte hinner göra allt...

Håll utkik efter bilder på våra framsteg!

Hällrengöring- som fungerar!

Jag städade precis lite i köket och rengjorde vår induktionshäll. Tänkte att jag måste tipsa om Electrolux Toprens hällrengöring. Om du inte har ett medel som fungerar bra så kolla gärna här. Jag har provat andra som inte varit alls lika bra.

Nya dörren på plats

Då kommer det äntligen lite bilder på vår nya ytterdörr från Swedoor, visst blev det bra!? Vi är i alla fall mer än nöjda med resultatet.

När vi bytte färg på dörren som tidigare var röd så innebar det lite annat jobb också... För det första ska vi putsa upp smygen runt dörren som gick sönder när vi tog bort den gamla. Putshus är snyggt men opraktiskt om man renoverar så som vi gör!

För det andra ville vi byta ut dem hemska polkagrisrandiga markiserna med vågig kappa. Vi hade relativt nya markiskasseter och valde därför att byta ut väven i de befintliga och köpte även till två kompletta markiser till ena gavelsidan av huset och såklart en terassmarkis också.

Det är faktiskt riktigt lätt att byta väv i befintliga markiser. Ett bra tips om du har tröttnat på dina och vill piffa till för en billig peng. Vi beställde i från ditt solskydd och då får du färdigsydda markisvävar i valfritt mått som bara är att montera. Jag kommer att lägga upp bilder inom en snar framtid så håll utkik.

För det tredje hade vi en röd ram runt alla fönster och ett balkongräcke som var rödmålat. Ramen runt fönsterna har blivit vit och balkongräcket fick sig samma färg som dörren så även alla fönsterbläck. Snart är detta klart!

För det fjärde behöver trapprna och husgrunden lagas upp och få sig ny färg. Jag har påbörjat projektet men är inte färdig ännu.

För det sjätte ska alla de fyra andra dörrarna målas i samma färg som ytterdörren, jag har hunnit med tre av fyra.

För det femte ska alla hängrännor och stuprör bytas ut till samma färg som dörren, tyvärr inget som vi hunnit påbörja ännu...

Tror att det var allt...

Håll som sagt utkik efter bilder från fasadprojektet!




Hallen med den nya dörren.

Då kommer det äntligen lite bilder på hallen och vår nya ytterdörr från Swedoor.

Här håll utkik efter fler bilder på vår projekt på utsidan av huset!



Dörren och råsponten på plats. En omgång färg till, listning och upp med krokar och sen är det klart.



Dörren på plats innan råsponten sattes upp.













Den gamla dörren som fick bli vit ett litet tag innan den åkte ut.



Fogning av golvet avklarad!





En hall måste man passera alldeles för ofta... vi lämnade några plattor som vi fick sätta dagen efter.



Golvgipset börjar komma på plats.



Det gamla orginalgolvet. Om det hade varit i bättre skick hade jag kunnat tänka mig att måla det men kanske lite väl opraktiskt i en hall.



Rosa, rosa, rosa... så såg hallen ut från början. Här är det bara mattan kvar.



Dubbla dörrar och en trång passage in till hallen gör vi om på bästa möjliga sätt.



Trappan målad en omgång.





Det gamla golvet i den trånga farstun.



Den gamla dörren och trappans ursprungsfärg.





Ingen förvaring= bra förvaring!



Hallen som den såg ut innan vi satte in garderoberna. I dag är köket flyttat.



Rosa färgen på väg att försvinna...




Vad är det på gång?

Hej där! Jag är i full färd med att lägga upp inspirerande bilder från vår husrenovering. Bilder från de olika rummen i huset sorteras under sin rätta kategori för att du lättare ska kunna hitta. Förebilderna hittar du längst ner för att bilderna ska komma i rätt orning när jag uppdaterar med nyare.

Här kommer en tjuvkik från ett par små sidoprojekt som jag påbörjat. Jag har målat taket eller vad man nu ska kalla det, alltså baksidan av trappan har blivit vit. Tänkte även tapetsera dörrarna till förvaringen som vi har längst med källartrappan. När det är klart blir det ledstången och trappan som ska få sig ett par lager färg. Håll utkik så får du se slutresultatet.



En spegel som fick byta färg...



...och så här blev det. Inte så märkvärdigt kanske men så att man kan stå ut lite till;)



Slut med projekt för dagen, nu väntar soffan.




Ytterligare ett litet projekt...

Vårt vardagsrum har renoverats i två omgångar. När vi flyttade in var det i vardagsrummet som vi började att renovera. Vi rev ner den ljusa strukturtapeten från 90-talet, satte väv och målade i en ljus färg. En enkel uppiffning som fick duga så länge...

Efter något år ville vi köpa ny tv, tv- möbel,  ljudanläggning och soffa. Vi har många fönster och dörrar i vårt vardagsrum vilket gör att det blir klurigt att möblera. Jag kom på att man skulle kunna bygga en vägg i mitten av rummet. Jag ville inte dela av rummet med en vägg som gick hela vägen upp till tak. Det fick i stället bli en lägre vägg som möjliggör ljusinsläpp och behåller rummets öppenhet.

Här kommer bilder på hur det ser ut i dag och även några på rummets ursprungliga utseende. Håll tillgodo!















Tv-hörnan











Tv-hörnan och hallen.









Väggen på väg upp.





Den gamla möbeln fick en annan färg för att passa in lite bättre.



Första snabbrenoveringen så gott som klar.







Den gamla tapeten delvis borta.







Master bedroom på gång...

Hade jag byggt ut huset med en tredjedel, så som tidigare ägare valt att göra, så hade jag inte prioriterat en inbyggd balkong framför ett stort sovrum. Äntligen håller drömmen på att bli verklighet!

Hela övervåningen byggs om och resultatet blir fler sovrum större badrum och många andra fördelar!

Det pågående projektet blir det största och coolaste rummet; vårt sovrum. Långt i från färdigt men på god väg. Håll till godo!

Det senaste vi gjort är att vi reglat och dragit lite el i den blivande sängavel- och kombinerade garderobsväggen. Ser inte mycket ut för världen men vänta bara så får du se!



All råsponten på plats även det ett projekt som avslutades i helgen.



Så här blev det med tapeten från Cole & Son som jag länge velat ha...









Skivsättning äntligen klar, kämpigt att sätta gips på snedtak! Även spacklingen är avklarad. Slipning återstår inte mitt favoritjobb precis.



Plastning av snedtak med balkar är lite klurit men med lite tålamod och mycket tejp fixar man det mesta;)!



Golvspånläggningen påbörjad.



Första lagret isolering på plats!



Eldragning på gång...



Så här ser det ut i dag, lite småfix med fasaden återstår. Markisen till fönstret på övervåningen och altanen ligger och väntar.





Panelen snart på plats.



Första lagret isolering på väg upp.



Fönsterna på plats.



Reglingen av ytterväggen färdig.



Bilder på balkongen från husvisningen.





Välkommen till min nya blogg!

Inte så unikt kanske? En småbarnsmamma som gillar inredning, renovering och allt som skulle kunna kallas kreativt och som dessutom bloggar.

Tanken med min blogg är i alla fall att du som är intresserad av inredning, renovering och annat kreativt ska kunna inspireras. I mitt hem finns ständig nya pågående projekt. Varför inte dela med sig lite då? Ni får se allt! Jag vill att ni ska ha möjlighet att följa projekten från början till slut.

Vi flyttade in i vårt nuvarande hus sommaren 2005 och tänkte måla om, byta golven och på sikt kanske fixa till köket. Så har det gått några år och sanningen ser lite annorlunda ut. Vi har snart renoverat hela huset och känner jag mig själv så börjar vi snart om igen;)...

Hoppas att du hittar något du gillar!