Ny förvaring!

Jag har tidigare nämt att en ny möbel flyttat in i vårt vardagsrum. Förut hade vi en sideboard innehållande diverse saker här. Den har hängt med länge och målats om en gång men nu var det dags att flytta den en våning ner.  Även det ommålade vitrinskåpet i vardagsrummet ska bort för att göra plats för ett litet kök, bord och stolar till T.

Tavlan på bilderna har min kära mamma gjort, den ska dock få sig en större ram snart!











Tårta är gott!

Firandet av T är över för den här gången och nu får tårtbakandet ligga lite lågt ett tag i alla fall. Den här gången blev det två vita marsipantårtor med lila dekor. Får hitta på något lite mer kreativt nästa gång. Nu har jag i alla fall lite koll på hur man handskas med marsipan. Undrar vad det blir för tårta nästa gång?





En galen helg!

Det har verkligen varit fullt upp här hemma hela helgen! I lördags hade vi en heldag i Kalmar där vi bland annat besökte IKEA. Vi fick med oss en hel del hem och har i alla fall hunnit skruva i hop en del av möblerna. Vi har flyttat in i det nya rummet nu och håller på att inreda så smått. I rummet som vi bodde i innan står endast en hög med lådor och kassar om man bortser från lampan i taket som hunnit komma på plats. Förvaringsmöblerna i garderoberna under snedtaket är på plats men inte fyllda ännu. Vi har även börjat få förvaringen längst med råspontsväggen på plats.

På nedervåningen har en ny möbel kommit på plats. Den svarta sideboarden i vardagsrummet fick flytta ner i gästrummet eftersom de två stora ekbyråerna ska få lämnar huset snart. I stället har vi köpt en större beståmöbel som ska få rymma allt som fanns i sidboarden och även alla glasen från vitrinskåpet. Allt detta för att lilla T på sikt ska få sig ett litet kök, bord och stolar i den här delen av rummet. Mycket har blivit gjort men ännu mer kvar att göra!

Igår firade vi lilla T i förskott och firandet fortsätter i kväll. Tårtorna och fikat är fixat så nu kan jag andas ut en liten stund innan syster och lilla M ska hämtas på flygplatsen. Nu ska det mysas med syster och barnen!

Här några nya bilder från sovrummet resten får ni se en annan dag...





















Alltid något...

Helt otroligt att vi lyckades hinna få garderoberna på plats i går. Efter att ha laddat med lite mat var det dags för T att sova och för oss att jobba. Vi monterade ner garderoberna flyttade dem för att sedan montera i hop dem igen. Tråkigt jobb som vi dessvärre var tvungna att göra. Jag har några bilder men det är långt i från färdigt ännu.

I helgen blir det till att besöka bland annat IKEA för att inhandla möbler och annat som vi behöver. Jag försöker få i hop möblering och inredning och håller för nuvarande på att tänka ut hur jag ska fixa till väggen där vi ska placera sängen. Har en idé som föhoppningsvis kommer att bli bra.

Ytterligare projekt är T:s 1-årskalas som jag håller på att planera så smått. Det blir firande både på söndag och måndag och det är en hel del som ska bakas. Ska verkligen bli roligt! Det blir två vita marsipantårtor med lila blommor och lite annat gott så klart! Hoppas att det blir lika fint som jag tänkt mig!

Här till bilderna som jag tagit på rummet. Det kommer fler så fort någonting nytt har hänt!















Ordining och reda!?

Jag har inte så mycket nytt att komma med när det gäller renovering och fixande här hemma. Igår var vi borta hela dagen så någon nermontering av garderober hanns inte med. Lite shopping blev det dock. Jag köpte en taklampa till rummet som vi sover i nu. Rummet ska  inredas så fort vi flyttat ut. Idag är det ett kalt och trist rum som vi inte brytt oss om att inreda eftersom vi ändå snart ska flytta ut (har dock bott där över ett år vilket vi inte riktigt hade tänkt oss). På tal om lampan så tänkte jag visa den när den kommit på plats i rummet. Lampan heter Tråd och är inköpt på Village. Vill du se hur den ser ut redan nu så kan du hitta den här (på sidan 20).

Kikade runt lite och hittad den här smarta och väldigt snygga kalendern från Ferm Living. En nyhet som gärna får flytta in hos oss! Kanske det skulle bli lite mer ordning och reda på sker och ting med en sådan!?



Bilden är hämtad från Ferm Livings hemsida. Du kan välja på att skriva med en krita eller på de post-it-lappar som medföjer.

Inte enligt planerna!

Jaha då var det tisdag och vi har ännu inte flyttat in. Känns som om allt går emot oss just nu! Det jag lyckades hinna i går var att måla och akrylfoga det mesta som var kvar. Tack T för att du sov en stund! Senare när C kommit hem och vi hade fått lite mat i magen fortsatte han med listsättningen som var kvar. Planen var också att flytta ut garderoberna som vi nu har i vårt blivande badrum. Men tydligen så skulle vi inte det! Vi bar och trixade men det gick verkligen inte att få ut garderoberna genom dörren. Frågan man ställer sig då är hur vi lyckades få in dem? Vi gav upp! Klockan var mycket och vi väldigt trötta. Vi får försöka ladda inför i kväll i stället. Kanske vi orkar ge oss på nermontering och i hopsättning... I bland önskar man att någon bara kunde fixat vissa såna tråkiga och tidsödande saker. Inte hade jag gissat att det skulle vara garderoberna som skulle sinka oss tidsmässigt!

På tal om något helt annat, lite roligare funderar jag på att införskaffa den här lampan till sovrummet... Inte så orginell kanske men jag gillar den! Den finns i flera färger och går att köpa på Thehome.se









Snart inflyttning!?

Helgen bara försvann! Nu är det söndag kväll igen och jag tänkte att ni skulle få se vad som har hänt här hemma sen sist. Vi har jobbat på rätt bra men som vanligt dyker det upp oväntade problem när man renoverar. Vi som är vana att göra det mesta själva borde ha lärt oss att vara lite mer realistiska med tidsplanerna vid det här laget, men inte då! Det blir ingen inflyttning i helgen men förhoppningsvis i morgon! Vi har bestämt oss för att göra allt klart innan vi flyttar in. Det är så lätt att det inte blir gjort annars.

Förutom inklädnad av väggen i rummet, lampmontering, gardinuppsättning, listsättning, spackling och målning har vi även hunnit sätta upp skjutdörrarna under snedtaket. Det var det som slukade den mesta av tiden men nu är det gjort! Det som är kvar att fixa är en vitmålad bräda/list ovanför skenan samt att sätta in belysning bakom. Det kommer att innebära att vi får ljus både i garderoberna och i rummet då listen mot snedtaket kommer att lämna en glipa för ljusgenomsläpp. Svårt att föreställa sig kanske? Det kommer bilder så fort det är klart! Först får ni hålla tillgodo med dessa!















Några bilder till

Då var laddaren inte längre på vift och några bilder från vårt sovrum är fixade! I dag är det dags att slutföra småfixet i rummet för att (förhoppningsvis) få ängna större delen av helgen till att flytta in. Visserligen saknas många av möblerna och det kommer att göra mycket för helhetsintrycket. Man får väl börja någonstans och det får bli med sängen;)

Nästa helg kanske det får bli en shoppingrunda för att införskaffa de möbler som behövs. Sen har vi nog att göra ett bra tag med motering och justering för att allt ska passa. Skönt att man inte är sysslolös!;)

Först ska denna helgen passera. Det ska bli spännande och se hur rummet ser ut när helgen är över. Håll utkik! Ha nu en riktigt skön helg!























Ensam i huset igen

Efter två dagar med hantverkare i huset är det åter igen som det brukar... Elen är äntligen färdigdragen. Det var en hel del att fixa! I alla tre sovrummen på övervåningen fungerar elen nu. Vi passade på att byta ut elcentralen till en ny med snabbsäkringar även på övervåningen. Nu är nästan all el i hela huset ny, det känns bra när man har en klåfingrig liten tjej här hemma.

Jag kan lova er att det kommer att bli saker gjorda här i helgen! Nu har vi alla tre just varit sjuka så det kan väl i alla fall inte sätta stopp för våra planer!? Det blir inflyttning i helgen! Lite småsaker som ska fixas först bara...

Har även hunnit fixa lite andra saker sedan sist... I T:s rum har alfabetet kommit upp och även ett par andra saker. Tyvärr tog batteriet i systemkameran slut när jag skulle fota och laddaren är försvunnen. Ni får hålla till godo med de få bilderna som hann fastna... Resten får ni se en annan gång.










Lite förberedelser

Tänk vad tiden går! Snart är det ett helt år sedan livet tog en annan vändning; lilla T kom till världen. Helt underbart! Och visst är det som alla säger, livet börjar när man får barn! I alla fall blir livet mycket mer innehållsrikt och man blir som barn på nytt...

I takt med att renoveringen går faramåt är det också dags för lilltjejen att flytta till eget rum snart. Fick precis reda på att elektrikern kommer hit i morgon bitti. Mycket eljobb som ska fixas, hoppas att han hinner färdigt innan helgen för då vill jag flytta in! Måste passa på att visa er vad vår lilla tjej ska få på sin födelsedag, sååå tuff!



Bilen är beställd från carlssonintrior.se och kostar 995 kr.

Det står still!

Mycket som ska göras men inte mycket som blir gjort! Golvläggningen hann vi avsluta innan sambon åkte på en förkylning. Nu börjar han bli bättre men jag börjar känna mig hängig och nyser titt som tätt. Jag som aldrig brukar bli sjuk, intalar mig att det går över...

I går fyllde jag år så vi beslutade att inte renovera någonting, tur för vi hade inte orkat! I fredags firade vi lite med kompisar och jag fick min present av C som mamma också var med på. Vilken grej! Känner att jag skulle dra i gång den i dag eftersom pappa och Jane kommer och hälsar på. Ska samla kraft för att se om jag orkar...






Då var den här...

Nu när mörkret och kylan gör sig allt mer påmind får man försöka hitta ljus och värme på andra ställen än i solen. Själv kikar jag på nya lampor, mysiga plädar och inredningsprylar som piggar upp så här på hösten. Jag har precis öppnat mitt paket från ellos och här är några av sakerna som jag fick...

Plåtbokstäver i olika utföranden (även X i svart blank plåt), 249 kronor.



Äppelgrön ryamatta till T:s rum 499 kronor.



Öljettgardiner till vårt sovrum 299 kronor, Kuddfodral i svart och vitt 95 kronor (2-pack), Mörklila kuddfodral i 3-pack 149 kronor.





Bäddset 99 kronor, örngott 2-pack 99 kronor (finns i olika färger).



Är bara tvungen att visa vad min sambo hade med sig hem i går. Våran gamla grill trillade sönder så vi var tvungna att köpa en ny... Lite udda att köpa en grill när sommaren är slut men vi gillar att grilla! Äntligen en rejäl grill som rymmer mycket kött när man är många.


Lite av varje

I dag har vi haft en dag med varierande innehåll. Den startade med en rejäl rensning av pelletspannan som sattes i gång inför hösten och vintern. Nu är det varmt och gott på golvet i köket igen.

När T tog sin tupplur passade jag på att måla lister till sovrummet. Sedan var det poolens tur, nu är sommaren slut så badandet i poolen får tyvärr vänta tills nästa år:( Mycket skurande blev det men nu är den ren och fin igen!

Efter det var det dags att packa tyget som jag sålde på tradera för att sedan dra vidare med T till klädparty. Många fina kläder t och mycket gott fika! Det fick bli en cardigan och en tröja till T (från me & i). När jag kom hem hade C äntligen satt upp grinden i vardagsrummet så att T inte kan smita. Nu ska jag samla kraft för att måla listerna och slutligen kanske vi hinner lägga färdigt golvet i vårt sovrum...

Det börjar dra i hop sig...

Äntligen har jag några minuter över så att jag kan uppdatera vad som händer här hemma. Vi har jobbat som bara den! Mycket målande har det blivit och nu är golvläggningen i full gång. Planen är att vi ska kunna flytta in i rummet nästa helg. Hur vida det går eller inte beror på om elektrikern har tid att komma nästa vecka eller inte. Hopas, hoppas, hoppas! Vore en toppenpresent lagom till min födelsedag.

Vi har nu klätt in balkarna i den blivande garderoben med OSB och gips, vävat och målat detta. Vi har spacklat, slipat, målat och tapetserat "mittenväggen" i rummet. Övrig inklädning med gips är fixad och hela rummet har målats med den slutliga färgen. Jag har bestält  skjutdörrar till garderobsväggen vid snedtaket. Även inredning till rummet så som överkast, kuddar, gardiner och lite annat smått och gott som är på väg... Som om inte det vore nog har vi även haft hantverkare här som har putsat till utsidan av huset. Snart ska det nog bli ordning även på detta men det får ni se en annan dag.

I dag har vi handlat lister, lagt golv och målat sista lagret färg runt fönsterna som också har fått foder. Golvläggningen är snart avslutad men min stackars sambo hade för ont i knäna för att göra det helt färdigt i dag. Nu tar vi kvällen och njuter, trevlig helg på er!



























På villovägar...

Igår lyckades jag äntligen komma i håg att ringa till Unik dekor under deras telefontid. Jag gjorde en beställning (av väggdekor) i början av augusti som jag ännu inte har fått. Förhoppningsvis kommer den i morgon då... Posten hade slarvat med registreringen av paketet. Ingen avi eller påminnelse hade skickats till mig så paketet hade skickats i retur till Unik dekor och kommit fram dit i går. Ja, ja otur ska man väl ha i bland. Hoppas bara att paketet hittar rätt den här gången!

Vi börjar så smått bli klara med väggen som sängen och garderoberna ska vila mot i vårt sovrum. Där ska en egenkomponerad text också få plats. Nischen i väggen kommer att bli vår sängavlastning då vi inte får plas med några sängbord. Där ska dold belysning fällas in och även ett väggutag. På andra sidan av väggen kommer vi ha garderober med skjutdörrar. Mellan balkarna vid snedtaket kommer vi att platsbygga hyllor och sätta skjutdörrar framförr. Äntligen ordentligt med förvaring! Jag längtar tills inflyttningen!

I går klädde vi väggen med gips och MDF och vi hann även spackla en omgång. Nu är det dags att gå upp och måla foder till fönsterna och spackla lite till... Siktet är inställt på inflyttning nu! På återsenende!