Ladda upp!?


Kan man få för många värmeljus? Eller tända för många? Så här i början av vintern känns det inte så iallafall. Så varför inte fylla en hel låda och ha den framme! Snyggt och lätta att byta ut trötta utbrunna ljus. Bilden lånade jag här. Och du kolla in de snygga tändstickorna! Vill ha! Undrar var man kan hitta såna?

Premiär

Som ett litet avbrott mot allt julpysslande och alla adventsljus delar jag nu med mig av bilder från vårt nya badrum. Duschväggarna har monterats men ska limmas fast i golvet och handtagen ska på plats innan det är helt klart. Ja om man bortser från allt annat småpill som också ska fixas till förstås;).

Takduschen är också på plats och testades av sambon igår med gott betyg. Som ni ser har även spolknapparna till toaletten moterats och vi är nu i full gång med att sätta upp handukstorken.

Vi har en fungerande toalett och dusch men resten av vattnet kommer att kopplas in under veckan eftersom det inte hanns med i fredags. Så det där badet som jag väntar på får jag visst vänta på ett tag til...

Tänkte att jag bjuder er på en hel drös med bilder idag. Det börjar snart bli dags att inreda med lite roliga badrumsprylar också. Vi vill ha någon snygg tvål- och shampobehållare, gärna vägghängd, i duschen. Eller så funderar jag på två pumpar som står på blandaren, vad tycker ni? Har ni några tips så blir jag mer än glad om ni vill dela med er!

Återvinning

Oj, redan första advent och någon adventsljusstake med blockljus var inte fixad förrän imorse när jag fick ett ryck och gjorde en av det som fanns i gömmorna. För ett par år sedan använde jag just dessa blockljusen och de hemmagjorda siffrorna av ståltråd. Synd att slänga tänkte jag då och kapade idag av ljusen med en kniv för att få en ny fräsch veke. Så här blev reultatet utan att behöva köpa en endaste liten grej:).


Efter en mysig förmiddag ska vi nu ta oss i kragen och försöka få lite gjort. Vi har kommit ytteligare en bit på vägen i vårt badrum. Jag återkommer med bilder och mer information så fort jag hunnit fota lite...

Den stora frågan idag är väl om man ska trotsa det blåsiga, kalla och regniga vädret för att bege sig ut på julskyltningen en sväng? Vad har du för dig idag?

Svartvita paket?

Ja tack! Var inne och kikade på Fridas blogg Trendenser och hittade dessa helt underbara paketen! Här har jag helt klart hittat en del av inspirationen inför årets paketinslagning! Jag skulle iallafall bli mer än glad om jag hade fått så fina klappar, hade inte du?

Bilden lånad här

Julkortspyssel

Då var julkortspysslandet i full gång och här är några som pysslats ihop. Många sjärnor blev det och så fick dymon jobba igen;). Tänk att man kan bli som barn på nytt när man får en sax lite papper och andra tillbehör i handen... Har du kanske också planer på att pyssla i helgen?

Dörrarna och toan på plats!

För er som är nyfikna på att se forsättningen på badrumsprojektet har jag någonting som jag vill visa, ni andra får stå ut med mitt tjat;). Inser nu att bilderna är rätt dåliga men ni ser iallafall vad som har hänt sen sist. Dörrarna till skåpet på väggen har nu kommit på plats och kommer att vara handtagslösa. I stället för hantag trycker man lätt på dörren för att den ska öppnas. Vi får väl se hur länge det dröjer innan barnen kommer på det...

På väggen ser man även knappsatsen till all belysning, golvvärme och till badkaret. Jag är kanske lite petig nu men jag ville egentligen ha andra knappar här inne. Vi har Eljos i hela huset men här hade jag hellre valt några helt fyrkantiga och kanske matta. Men så var det reglaget till golvvärmen som passade just till dessa så det blev så här.

Så här såg det ju ut innan dörrarna kom på plats men det som jag tänkte visa var benen till handfatsmöbeln som vi oväntat var tvugna att införskaffa. Tanken var från början att enbart fästa den i väggen och inte ha några ben. Snyggt och lättstädat! MEN så kom skivan hem och vi insåg att den vägde en hel del.

Efter lite övervägande så bestämde vi oss iallafall för att köpa två ben. När man har barn som hänger och klättrar på möbler, (när vi inte ser), så känns det bäst så. Det fanns inte så många att välja på i rätt höjd men dessa känns hel ok. Man tänker faktisk inte så mycket på dem då färgen är snarlik golvets.

Här har vi vårat ägg:). En vägghängd helt slät Ifötoalett med mjukstängande lock. Snygg och lätt att städa.

Omväxling och tack!

Då var veckan innan advent här och jag kan erkänna att jag har smygstartat lite med pysslandet och pyntandet här hemma. Vill ju inte stressa i hjäl mig i helgen;). Fler som smygstartat kanske?

Jag tackar för alla gulliga kommentarer om vårt nya badrum. Jag förstår om ni tycker att det blir tjatigt med enbart inlägg om badrum hela tiden, men nu är det liksom det vi gör på våran fritid och då snöar man lätt in...

Det jag vill komma till är att jag tycker att det vore roligt att få lära känna fler av er som läser min blogg. Några av er känner jag till men det vore roligt om fler av er vill berätta vilka ni är och hur ni har hittat hit. Det är ju sååå roligt att lära känna er och få veta vad ni tycker!

Skulle också mer än uppskatta om ni vill hjälpa mig att fylla på med mer av sånt som intresserar er. Skriver jag för mycket om något eller är det något som ni är nyfikna på att se mer av? Jag vill ju självklart skriva om sånt som jag gillar men på ett sätt som intreserar er också. Ibland är det svårt att veta vad andra uppskattar och därför blir jag glad av all feedback som jag kan få!

Som avbrott mot alla bilder på vårt badrum tänkte jag bjuda på några bilder från vårt sovrum. Känner att det var ett tag sedan jag uppdaterade med bilder därifrån. Rummet är inte helt färfigt när det kommer till inredning och detaljer men jag fyller på och hoppas att det ska bli ännu bättre när jag känner mig klar. Det som jag har gjort senast är att jag har flyttat ljusslingan till fönstret.

Som sagt lämna gärna några rader innan ni klickar er vidare och tack än en gång för att ni tar er tid att läsa min blogg! Jag önskar er alla en mysig kväll!

Blandarna monterade

Då har jag knäppt några bilder till på handfaten nu när blandarna har kommit på plats. Lådorna monterar vi inte ännu eftersom vattnet inte är inkopplat. På fredag är det dags att koppla in vattnet så om vi har flyt så kanske det blir ett varmt bubbelbad till helgen:). Jag håller tummarna! Vad tycks?

Handfaten på plats

Då var redan söndagen här och vi jobbar på enligt planerna. Vinterdäcken har vi dock lagt på is till nästa helg. Nu vill vi verkligen lägga allt tid och fokus på badrummet så att vi blir klara någon gång. Tänkte att ni skulle få se hur handfaten ser ut. Här kommer vi att montera två INR Linc 20 blandare och ovanför handfaten kommer en måttbeställd spegel att sättas upp.

Som ni ser har även förvaringskåpen kommit på plats men dörrarna är ännu inte monterade. Vi kommer att fixa en måttanpassad skiva som ska läggas på skåpen. Hade gärna haft en i ljus betong men till att börja med får det bli en vanlig skiva.


Nu är nästa steg att montera blandare samt att montera duschväggar och handdukstork. Toaletten är på plats men har inte fotat den ännu så bilder kommer framöver. Om ni missat vilken toalett som vi har så är det en vägghängd toalett av märket Ifö Sign som ser ut så här

Bilder lånade från ifo.se

Uppmonterat

I badrummet går det framåt. Vi har nu fått upp skåpen till handfaten på väggen. Lite trixigt var det allt och man vill ju verkligen inte borra hålen på fel ställen i badrummet! Så här ser det ut innan den långa skivan med handfaten och lådorna har kommit på palts. Fler bilder kommer...

Vi har även hunnit med att hämta husvagnen, ställt in den på vinterförvaring och som jag tidigare visade har vi även satt glögg på jäsning. Vad har du haft för dig idag?

På jäsning

Julkänslan infann sig och jag var bara tvungen att åka och handla hem ingredienser till att göra en sats egen glögg. Kanske i senaste laget men den hinner i allafall bli klar innan julafon:). Hoppas nu att den blir god för jag älskar att sitta och mysa med en lmugg varm glögg i handen...
Om du också är sugen på att göra en sats med glögg så är det ju inte för sent och detta är vad du behöver:

- 5 liter svagdricka
- 50 gr jäst
- 6 potatisar
- 2 kg socker
- 1-2 torkade pommeransskal
- 1/2 dl hela kardemummakärnor
- 3 st hela kanelstänger
- 1 bit färsk ingefära
- 500 gr russin

Och du gör så här:

Häll svagdrickan i en rengjord plasthink och lös upp sockret.
Lös upp jästen i lite vatten och häll i den i hinken.
Skiva potatisarna och lägg i dem tillsammans med alla kryddorna samt russinen.
Nu ska blandningen jäsa övertäckt med en plastfolie med hål. Första veckan ska man röra två gånger om dagen för att sedan röra en gång om dagen i ytterligare 2-3 veckor. Alkoholhalten är ca: 14% när glöggen är färdig.

Eftersom jag aldrig tidigare gett mig på detta så vet jag inte hur resultatet blir. Men tänk vilken bra gå-bort-present om man tappar på flaska och gör några egna fina ettiketter, med förutsättningen att glöggen blir god förstås...

Välkommen helg!

Då var den efterlängtade fredagen här igen och efter en lång promenad med barnen och en sväng inom lekparken har jag nu fyllt på med lite ny energi. Tänkte avsluta det hela med lite kaffe i mina nya muggar och till det en god bit moussetårta. Klart man ska fira att helgen är här!

Ja, som vanligt har vi en del planerat och på helgens schema står bl.a.:

-Hämta husvagnen från verksaden och köra den till vinterförvaring
-Byta till vinterdäck på bilen
-Montera ihop stommarna till badrummet
-Montera upp toaletten
-Montera blandare, takdusch och övrig inredning

Hinner vi med allt detta så kommer jag att vara helnöjd! Nästa helg är det ju första advent så då blir det julpyssel... Vad ska du själv hitta på i helgen?

Fler tävlingar på gång!

Missa inte att tävla om en snygg nummerskylt hos Fru S. Om du vill vara med så hittar du den här och det du kan vinna kan se ut så här.



Pysselsugen!

Satte mig ner för med en kopp kaffe och tänkte att idag ska jag bara ta det lugnt en stund och göra det jag känner för (vilket brukar bli en kort stund eftersom M hellre är vaken än sover;).

Efter några besök på några av alla fina bloggar där ute insåg jag att julen närmar sig med stora steg. Jag kikade in här och blev genast sugen på att knåpa ihop en adventskalender. Kanske är T lite för liten ännu men det går ju att göra en variant med enbart fyra luckor, lådor eller vad man nu vill ha. Ett paket om dagen känns lite väl bra men ett varje söndag hade helt säkert också uppskattats. En idé som tål att tänkas på. Vad pysslar du med inför julen?

Hittade många fina och finurliga kalendrar där ute. Dessa två bilderna är lånade från google.


Det ljusnar

Som jag tidigare berättade så hade vi elekrikern på besök här igår och badrummet har kommit ytterligare ett steg på vägen nu när elen är inkopplad och all belysning fungerar. Även inredningen levererades som utlovat. Men eftersom C oftast inte är hemma före 18:00 så blir det inte så mycket tid över när vi har ätit, duschat barnen och gjort allt annat som ska hinnas med på kvällen. T sover i rummet intill badrummnet vilket gör det svårt att hålla på när hon har lagt sig också. Men i helgen ska vi iallafall försöka komma lite längre. På tisdag nästa vecka kommer nämligen vatten och avlopp att kopplas in och då ska alla möbler samt toalett, takdusch och handukstork vara på plats. Vi får se om det går vägen, vad tror ni? Här är en bild på hur det ser ut med belysningen igång, gulare än gulast men en bild iaf.

Och här är en av alla saker som vi fick levererade igår nämligen en takdusch från INR. Det kommer bli bättre än julafton när vi sätter igång och öppnar alla paketen som fyller hallen på övervåningen;).

Vi kunde inte hålla oss från att kika på den vita skivan med de rektangulära inbyggda handfaten igår. Ser riktigt fin ut! Lovar att visa er någon dag.

Tävlingssugen?

Efter några dagars frånvaro är jag nu tillbaka med ny energi. Hoppas att ni som jag har haft en härlig helg! Det har verkligen varit fullt upp från morgon till kväll men nu flyttas fokus från festfixande till julfixande samt att slutföra vissa saker här hemma.

Just nu har vi elektrikern här som håller på att koppla in elen i badrummet. Lite senare idag kommer resten av inredningen att levereras och då är det upp till oss att få lite gjort;).

Nu börjar det att dra ihop sig mot första advent och då har It´s a house ordnat en tävling där priset är ett fårskinn av märket Shepherd. Men det bästa är att fler tävlingar väntar. Gå in här om du vill vara med och tävla eller kika på vilka företag som sponsrar med priser i hennes adventskalender. Jag tycker att det ser ut som om det kan finnas en hel del gobitar gömda där vad tror du?

I stället för kakel

Jag fastnade för dessa bilderna, vad tycker du? Jag gillar bänkskivan och skulle lätt kunna tänka mig en betongliknande vägg istället för kakel i köket här hemma. Dock hade jag nog valt en väldigt ljus, lite mer gråare vägg om man nu ska vara petig.

Bilder lånade från Alvhem

För övrigt så ska jag snart ta helg och då kan det hända att det blir rätt lugnt här på bloggen. Nyckeln är nu hämtad, så i morgon ska lokalen dukas i fixas i ordning inför söndagens fest:). Allt är handlat, hoppas jag, om jag som vanligt inte har glömt något. Gäster väntas om en stund så nu ska jag ta och slänga i hop en sockerkaka till en av tårtorna innan dem kommer. Det bästa av allt är att jag redan har städat här hemma. Till och med golven är torkade, det är inte varje dag det händer. Ha en riktigt skön fredag allesammans!


En smygtitt

Ja det får ni här. Vi monterade ihop ett av de höga förvaringsskåpen som kommer att sitta på väggen på höger sida från dörren sett innan handfaten. Det här är alltså det ena av två skåp och den svarta sidan är täcksidan som har samma färg och struktur som dörrar och lådor kommer att få. Vi hade sååå gärna velat montera ihop resten av inredningen på stört men just nu räcker inte tiden så ni, och vi såklart, får hålla ut någon vecka till.

Och så här ser det ut på nära håll

Detaljerna

Jag behöver väl knappast säga att det är fullt upp här hemma just nu!? Igår bakades det och idag har jag knappt varit på hemmaplan känns det som. Ska snart ta och luta mig tillbaka i vår sköna soffa men först ville jag visa badrumstillbehören som har inhandlats idag. En toarullshållare och en toalettborste av märket INR blev det. Vi funderar även på att köpa krokarna men ska kika vidare lite först. Alla tillbehör ska limmas upp med ett tvåkomponentslim. Det för att man om man tröttnar lätt ska kunna byta ut utan att lämna fula hål.

Leverans av den resterande inredningen är beställd tills på tisdag nästa vecka. Planen är att elektrikern ska komma på onsdagen och sen hoppas vi att vi kan boka in vvs-killarna ganska snart efter det! Håller tummarna för att vi snart kan bocka av "göra färdigt badrummet" från våran att-göra-lista, det är ganska nära nu...

Bilder lånade från INR

En av alla saker på plats!

Idag har det inte riktigt varit min dag. Det känns precis som om kroppen säger ifrån och vill att jag tar det lite lugnt:(. Om ni inte redan vet det så är det något som jag har rätt svårt för men idag hände det, jag gick och vilade en timme medans sambon passade barnen... Det är så mycket som ska fixas här hemma och det känns som om dygnets timmar inte räcker till!

Men som ni ser har vi iallafall fått upp badkaret. Det är ett bubbelbadkar av märket Dimma och med plats för två. Jag hoppas verkligen att vi blir nöjda med det, snyggt är det iallafall om ni frågar mig! Ännu har vi inte monterat täcksidorna som ligger här och väntar. Vi har även sågat upp hålen för spotsen, silikonat runt taket och fönstret samt målat ytterligare ett lager färg i smygen runt fönstret.

Nu får det nog bli lite soffmys för min del och kanske en tjuvstart med glögg och pepparkakor på det:). Ha en fortsatt skön söndag!


På väg till mig


Den här snygga tavlan kommer inom en snar framtid att flytta in hos mig:). Beställde den tillsammans med lite annat härifrån. Vad tycks?

Målat och i väntan på...

Nu är jag tillbaka här igen och måste bara berätta att jag hade riktigt skoj igår! Den här dagen har hittills bestått av en del förberedande inför festen nästa helg, taket i badrummet har målats en sista gång och inredningen från Kvik har burits upp och ligger nu och väntar på att fåkomma på plats. Först ska det mjukfogas mot taket och runt fönstret, hål för spotsen i taket ska sågas upp och om jag inte har glömt något så är det sedan dags att börja fylla rummet med inredning:). Elekrikern är bokad till nästnästa vecka så innan dess ska en del saker på plats.

Just nu är sambon i väg och lämnar in husvagnen så det lär väl dröja ett par timmar inann vi kan dra i gång där uppe. Jag återkommer med bilder så fort det har hänt något nytt! Ha en bra lördag allihopa!

Festligheter på gång...

Efter en lång utedag med barnen är man allt lite seg men det hindrar inte mig från att hålla igång lite till! Nu är det hög tid att göra sig i ordning för en kväll tillsammans med jobbarkompisarna och massa god mat. Ska bli skönt att få komma hemifrån och vara barnfri för en stund. Är första gången jag är borta mer än någon timme från min minsta guldklimp. Hoppas att det går bra här hemma!

Bilen är just nu fylld med badrumsinredningen från Kvik, ska bli spännande att packa upp och se hur det blir. Ni får hålla utkik efter bilder under helgen. Fortsatt trevlig fredag!

Den nya lampan


Kommer ni ihåg att jag lovade att visa vad som hände här hemma under helgen? Som ni ser har vi bytt ut lamporna i köket. Jag har länge velat byta och kullalampan har jag kikat på rätt länge. En enkel och snygg lampa som ger ett behagligt riktat sken över matbordet. Lampan tillsammans med den snygga mjölkannan inhandlades när vi var på semester hos min mamma. Vad tycker ni, blev det bra? Om ni inte vet eller kommer ihåg hur det såg ut innan så finns det gamla bilder i det här inlägget.

Den här får det bli!

Som jag skrev tidigare har vi många bollar i luften här hemma just nu. Jag försöker fixa allt inför festen som vi ska ha nästnästa helg och samtidigt försöker vi få ihop det med allt det övriga som ska göras här hemma. Förutom tvätt, städning, handling och andra nödvändiga hushållssysslor, ska jag/ vi också hinna med att gå på fest med jobbet i morgon (ska för övrigt bli jätteroligt), lämna in husvagnen på reparation, hämta ved, hämta hem badrumsinredningen från Kvik, bära upp badkaret, fixa hem badrumsinredningen från Luddwes... Ja listan hade kunnat bli mycket längre än så men som ni förstår ska vi nu försöka bli klara med vårt efterlängtade badrum innan vintern är här på riktigt. Igår beställdes en badrumsfläkt, valet föll på Fresh Intellivent, en tystgående, snygg och smart fläkt! Som tillbehör finns frontkåpor i olika färger. Valde mellan den och paxen. Vilken skulle du ha valt?


Bilder lånade från Bygghemma

Tävling

Nu är det mycket på gång i mitt liv och jag känner att behovet av planering är större än någonsin! Tänkte därför att den här tävlingen kunde passa mig bra just nu. Bara att hålla tummarna då... Om du också är sugen på att vinna en alldeles egen almanacka som du själv designar så hittar du till tävlingen här.

Kvällsinspiration


Bilderna är lånade från Alvhem

Helt klart en lägenhet som inspirerar mig! Kolla in den smarta kalendern på första bilden, gillar även tavlorna med grundämnena från periodiska systemet skarpt! Recepten på griffeltavlan var också en snygg detalj som kan komma att dyka upp även här hemma framöver...

Hjälp!

Jag kan verkligen inte bestämma mig! Jag tänkte att jag på allvar skulle börja fixa saker inför namngivningsfesten nästnästa helg så jag satte mig ner och skrev en lista på vad som behöver göras. Jag insåg snabbt att det var lite mer än vad jag trodde... Har ju ordnat en namngivningsfest innan man man glömmer visst väldigt fort.

Det var det här med tårtan eller desserten. Jag tycker att det är sååå kul att baka och fixa och förra gången gjorde jag många olika kakor, allt i rosa. Den här gången har jag insett att tiden inte kommer att räcka och tänker därför bara göra en sorts tårta och möjligtvis baka lite bullar också. Det blir ju mat innan så sju sorters kakor känns överflödigt! Men vad!? Jag letade lite på nätet men såhär i efterhand känns det bara som om jag blev ännu mer velig... Cheescake, moussetårta, glasstårta, chokladtårta, prinsesstårta, ja det är frågan. Vad hade du helst blivit bjuden på?




Bildkälla google

Från gömmorna...

Hittade den här appostern i en pappersrulle här hemma. Beställde den någon gång för rätt länge sen men har inte haft någon ram som passat. Tyckte det var synd att den bara skulle ligga och skräpa så den fick sin plats på hyllan i barnköket istället...


För övrigt måste jag fixa en blandare till det här köket. Någon som vet om det finns snygga fejkblandare till barnkök att köpa någonstans? En vanlig kökskran bli ju för stor... En handfatsblandare hade nog funkat men jag är inte sugen på att lägga jättemycket pengar på en snygg kran som inte ens ska användas på riktigt! Tips mottages tack;)!

Det har hunnits med lite småfixande här hemma i helgen och själklart ska jag visa er vad men inte idag. Gårdagen bara försvann eftersom jag var i väg tillsammans med barnen hela dagen. En intensiv och väldigt rolig dag med besök hos en gamal kompis, på jobbet, hos farmor och till sist hämtade vi C på jobbet så han slapp ta tåget hem. Så värst mycket shopping blev det inte men jag hann spana in lite julpynt mellan besöken iallafall;). Hoppas att din helg och början på veckan också har varit bra!